NB I

Három gólt kapott és nem nyert a Fradi

Az NB II-es Dunaújváros legújabb játékosa, Petneházi Márk mesterhármast ért el a népligeti edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Dunaújváros PASE 3-3 (0-1)
Népliget
FTC 1. félidő: Dibusz – Jovanovics, Mateos, Besics, Bönig – Gyömbér, Csukics – Jenner, Ionescu, Holman – Böde. 2. félidő: Kunsági – Csilus, Mateos, Otten, Pintér D. – Diallo, Besics, Busai, Nagy D. – Péter A., Tuijp. Edző: Thomas Doll
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Ato – Böőr, Sárközi, Urbin, Petneházi – Thiago, Csehi. Cserék: Szauter, Sóron, Galambos, Hajdók, Kocsis, Jakab, Beleuc, Bartus, Godslove, Urbán. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Péter A. (63., 90.), Mateos (64.), illetve Petneházi (37., 49., 82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III-ban listavezető Soroksár elleni fölényes győzelmet követően ezúttal az NB II-ben második helyezett Dunaújváros ellen játszott felkészülési mérkőzést a Fradi a Népligetben, a rossz időjárási körülmények miatt a nagy műfüves pályán.

Az FTC azonnal kezdeményezően lépett fel: Bönig előreívelt labdáját Holman Dávid tartotta meg erőszakosan, majd két ember között szépen visszapasszolt Böde Dánielnek, aki laposan a kapufa mellé lőtt. Az ötödik percben Ionescu ívelt tökéletesen az elfutó Holman elé, aki megszelídítette a labdát, és egy csel után középre passzolt volna, a védők azonban tisztáztak.

A 12. percben a dunaújvárosi tizenhatosnál pattogott ide-oda a labda, amely végül Bödéhez került, aki 14 méterről kapura lőtt, de a játékvezető les miatt már megállította az akciót. Dibusz Dénesnek eleinte nem volt komolyabb dolga, csupán egy-egy beívelést, vagy középre tett labdát kellett lehúznia, megfognia.

A Fradi jobb oldala is igen aktív volt: Mateos ívelt az elfutó Jovanovics elé, utóbbi visszapasszolt az érkező Holmanhoz. A fiatal csatár tologatta a labdát, ám nem talált lövőhelyzetet, és végül elveszítette. A 28. percben az első dunaújvárosi lövés Böőr Zoltán nevéhez fűződik, aki a tizenhatos bal oldalától próbálkozott, de Dibusz magabiztosan védett.

Az ellentámadás végén Jenner adott be a bal oldalról, Böde lefordult a védőjéről, átvette a labdát, ám kicsit hosszan, így Milinte mentett. A 37. percben vezetést szereztek a vendégek: Petneházi Márk végzett el szabadrúgást a tizenhatos bal csücskétől, és tökéletesen tekert a rövid sarokba (0-1). Az első félidő végén egy előreívelt labdát Ionescu egy pattanás után kapura fejelt, de Milinte ezt is védte.

Hiába volt két kisebb helyzete a Fradinak a második felvonás elején, mégis a Dunaújváros lőtt gólt: ezúttal is Petneházi talált a kapuba (0-2). A 63. percben szépítettek a fővárosiak: Péter Antal lépett ki kiválóan, átemelte a labdát az éppen ebben a percben csereként beállt Bartus felett, majd a lehulló labdát elegánsan a kapuba fejelte (1-2). Egy perccel később az egyenlítés is sikerült: egy baloldali szöglet után Mateos robbant be, és fejelt a kapuba (2-2).

A folytatásban Nagy Dominik szabadrúgásból veszélyeztetett, a lövés a sorfal két tagja között elment, ám a keresztléc felett is. Ezután ismét Nagy Dominik volt aktív: elvitte védője mellett a labdát, ám felrúgták, a labda a kilépő Péter Antalhoz került, aki kicselezte a kapust, majd az üres kapu felé lőtt, az egyik visszaérő védő a gólvonalról mentett.

Öt percen belül Busai kétszer is kiválóan és erőszakosan hagyta ott a védőjét, előbb Diallóhoz passzolt, aki lesen volt, míg a második akció végén Péterhez centerezett, aki fölé fejelt. Petneházit nem tudták tartani a hazaiak: a dunaújvárosi játékos a 82. percben kapásból lőtt a jobb alsó sarokba (2-3).

A hajrában Péter Antal megint helyzetbe került, előbb adott egy esernyőt a védőjének, majd a kapus felett is átemelte a labdát, ám ezúttal pontatlanul célzott. A legvégén azonban már nem hibázott: Nagy Dominik ugratta ki remekül Péter Antalt, aki magabiztosan, a kapus hasa alatt a kapuba gurított (3-3) – tudósít az FTC honlapja.

– A Dunaújváros elleni találkozó, hasonlóan a Soroksár elleni meccshez, egy jó teszt volt a számunkra – mondta Thomas Doll, az FTC edzője. – Az első félidőben nagyon szervezettek voltunk, ugyanakkor rendkívül kevés veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. Nem voltak gólszerzési lehetőségeink, sok labdát veszítettünk, pontatlanok voltak a passzaink. A második félidő rendben volt. Több fiatal is lehetőséget kapott, örülök neki, hogy Péter Antal ismét gólt, sőt, gólokat tudott lőni. Tehetséges csatár, akiben megvan a lehetőség, de a futball több elemében is fejlődnie kell még.

Az edzőmeccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik