NB I

Öt gólt lőtt a Fradi

Korábbi Bundesliga-védőt tesztelt a Ferencváros a Soroksár ellen 5-1-re megnyert edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Soroksár 5-1 (3-0)
Népliget, 1500 néző
FTC 1 félidő: Dibusz – Chahed, Besics, Mateos, Bönig – Jovanovics, Gyömbér – Holman, Leonardo, Busai – Böde. 2. félidő: Kunsági – Kárász, Csukics, Otten, Pintér D. – Csilus, Józsi – Jenner, Ionescu, Kovács K. – Tuijp. Edző: Thomas Doll
Soroksár: Tarczy – Vass, Pandur, Farkas A., Tóbiás – Lisztes, Lannert, Kincses P., Nyilas E., Rábold – Márkus. Edző: Varga Attila, Szűcs Mihály
Gólszerzők: Gyömbér (26.), Busai (44., 45.), Ionescu (86.), Péter A. (90.), illetve Lovrencsics G. (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első téli felkészülési mérkőzésünkét saját fiókcsapata, az NB III-as Soroksár ellen játszotta a Ferencváros, amelynek kispadján most mutatkozott be a német vezetőedző, Thomas Doll.

Az FTC honlapjának tanúsága szerint próbajátékosként lehetőséget kapott Sofian Chahed, aki korábban a német Hertha BSC, valamint a Hannover játékosa is volt. A harmincéves védő Berlinben született, és tunéziai-német kettős állampolgár. Érdekesség, hogy eddig csak német klubcsapatokban szerepelt, illetve fiatalon tagja volt a német korosztályos válogatottaknak, de felnőttként öt meccsen pályára lépett a Tunézia nemzeti csapatában. Összesen 152 alkalommal szerepelt a Bundesligában.

Negyedórával a kezdés előtt a Fradi-szurkolók már teljesen körbeállták a népligeti sporttelep edzőpályáját. A zöld-fehérek kapujában bemutatkozott a Pécsről igazolt Dibusz Dénes.

Azonnal veszélyeztetett a Ferencváros: előbb Bönig beadását kellett kivágniuk a vendégeknek Böde elől, majd egy megpattant labda a hosszú oldalon álló Gyömbérhez került, aki közvetlen közelről fölé bombázott. A kilencedik percben Chahed tekert kiválóan középre szabadrúgásból, a tizenhatoson belül tökéletesen érkezett Busai, aki kapura csúsztatott, de a rutinos Tarczy bravúrral mentett szögletre.

Az első soroksári helyzet során Lisztes Krisztián beadása után ide-oda pattogott a labda, az egyik játékos fordulásból, laposan kapura lőtt, de Bönig a gólvonalról mentett. A 15. percben egy jobboldali beadás után Jovanovics fejelt Bödéhez, aki közelről kapura lőtt, de Tarczy megint nagyot védett. Nem sokkal később már sikerült a kapuba találnia a Fradinak: kapu előtti kavarodás végén Mateos ollózott a hálóba, ám a játékvezető szabálytalanság miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

A 26. percben mégis megszerezte a vezetést az FTC: Leonardo szöglete után Gyömbér elé került a labda, a középpályás közelről, laposan a rövid sarokba lőtt (1-0). A gólt követő percekben is a házigazdák dominálnak, újabb komoly lehetőség azonban nem alakult ki. A korábbi kiváló Fradi-játékos, Lisztes Krisztián megmutatta klasszisát: 25 méterről tekert szinte tökéletesen, ám a bal kapufán csattant a labda.

A 41. percben Holman került nagy ziccerbe, a fiatal csatár átpörgette Tarczy fölött a labdát, ám rosszul célzott, így a kapu mellé ment. A szünet előtt nem sokkal újabb gólt szerzett a Fradi: Leonardo szöglete ment át a hosszú oldalra, ahonnan Gyömbér emelt középre, Busai lecsapott a labdára, és közelről a kapuba lőtt (2-0). Fél perccel később Busai újabb gólt szerzett: Holman ugrott ki a baloldalon, önzetlenül középre passzolt, ahol érkezett Busai, és a jobb alsóba továbbított (3-0).

A második félidő elején szépített a Soroksár: egy tizenhatoson belüli labdavesztés után a Lengyelországban játszó Lovrencsics Gergő testvére, Balázs szerezte meg a labdát, és 12 méterről a jobb alsóba gurított (3-1). Néhány perccel később Ionescu lépett ki a jobb szélen, ám mielőtt lőhetett volna, szerelték. A 66. percben Tuijp kapta üresen a labdát szemben a kapussal, azonban a soroksári kapust találta el. Nem sokkal később egy tetszetős akció végén Ionescu lőtt jobbról az oldalhálóba.

A negyedik FTC-gól a 86. percben született: a soroksári kapusról kipattant labdára Ionescu csapott le, és higgadtan a hosszú sarokba lőtt (4-1). Néhány perccel később a fiatal Péter Antal lőtt szép mozdulattal a kapuba (5-1).

– Jót mozogtunk a mai délutánon – fogalmazott a klub honlapján Thomas Doll. – Az elmúlt két hét során próbáltuk taktikailag összerázni a társaságot, örömteli, hogy ebből már több dolog meg is valósult a pályán. Az látszik, hogy vannak posztok, ahol erősítésre szorulunk, szükségünk lesz például belső védőre. Reméljük, hogy hamarosan Diallo és Somalia is felépül, és akkor még nagyobb lesz a mozgásterünk a támadó szekcióban. A felkészülés ezen fázisában az első félidőben mutatott játékot jónak értékelhetjük, a második félidőben pedig lehetőséget tudtunk adni a fiataloknak is. Rengeteg idő van még hátra a felkészülési időszakból, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat és nyilvánvalóan ki kell javítanunk a hibákat is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik