NB I

Hangulatváltozás a Fradinál

Szűcs Mihály szerint Ricardo Moniz időszakában feszültebb volt a légkör az FTC edzésein, mint mostanság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szűcs Mihály és Varga Attila, az NB III Közép-csoportjában listavezető Soroksár szakmai igazgatója és vezetőedzője volt a DigiSport hétfő reggeli műsorának vendége.

Varga elmondta, hogy szerinte sokkal nehezebb lesz a bajnokság folytatása most, mint az előző szezon tavaszi idénye, hiszen az átszervezés miatt sokkal erősebbek az ellenfelek, akik ráadásul komoly igazolásokat hajtottak végre az elmúlt hetekben. Ennek ellenére a soroksáriak célja továbbra is a másodosztályba való feljutás.

Szűcs Mihály szerint ha ez sikerülne, több játékost kaphatnának kölcsön a Ferencvárostól, mint mostanság, hiszen jelenleg az FTC tartalékcsapata is az NB III-ban versenyez. A szakmai igazgató elmondta, voltak biztató momentumaik a szombati, Fradi elleni edzőmeccsen, megnehezítették riválisuk dolgát, de elkerülhető gólokat is kaptak, ezért lett 5-1 a vége. Azért játszanak erősebb csapatokkal a felkészülés során, hogy kiütközzenek a hibák, amelyeken javítaniuk kell a céljaik elérése érdekében.

A vezetőedző elmondta, hogy a Fradival meglévő együttműködés ellenére Ricardo Moniz időszakában szakmailag semmilyen kapcsolat nem volt a két klub, illetve a két szakmai stáb között. A Soroksár szakmai igazgatója, az FTC egykori Bajnokok Ligája-csapatának játékosa Moniz és Thomas Doll edzéseire is kíváncsi volt, és azt tapasztalta, hogy a német edző tréningjei sokkal jobb hangulatban zajlanak, a holland szakember időszakában feszültebb volt a légkör, nem lehet összehasonlítani a két ember személyiségét.

A szombati edzőmérkőzésen több magyar játékos kapott lehetőséget a Ferencvárosban, mint korábban. Ezzel kapcsolatban Szűcs elmesélte, hogy az NB III-as klub jelenlegi, a Fradi korábbi labdarúgója, Lisztes Krisztián 20-25 percen keresztül beszélgetett Thomas Doll edzővel a találkozó előtt, aki kiemelte, hogy mennyire elégedett a magyarok hozzáállásával. Ez egyébként a meccsen is szembetűnő volt, Böde Dániel, Gyömbér Gábor, Busai Attila és Holman Dávid esetében is, mindannyian meggyőző, magabiztos játékot mutattak.

Olvasói sztorik