NB I

Az Újpest is elkezdte

Egy új edző is feltűnt az első tréningen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bő egy hónapos szünet után, vasárnap délben találkoztak ismét az Újpest-játékosok a Szusza Ferenc Stadionban. A keret tagjai közül mindenki megjelent az év első edzésén, és újra a Megyeri úton edzett a Vasastól visszatérő Zamostny Balázs, valamint a térdműtétje után Belgiumban rehabilitációs munkát végző Nikolas Proesmans is.

A belga középpályás mellett az augusztusban térdszalag-szakadást szenvedő Molnár Sándor is a társakkal kezdte meg a felkészülést, Bojan Mihajlovics, Bojan Szankovics és José María Antón viszont egyelőre korábbi sérüléseik miatt külön edzettek, a konditeremben pedig a decemberben porcműtéten átesett Vermes Krisztián és Banai Dávid párosa dolgozott külön – írja a klub honlapja.

A közel nyolcvanperces gyakorláson Nebojsa Vignjevics és Zoran Campara mellett erőnléti edzőként Milos Bogicsevics irányította a játékosokat. A 32 éves szerb szakember legutóbb az élvonalbeli FK Javor Ivanjicánál dolgozott. Hivatalosan még nem csatlakozott a szakmai stábhoz, de kollégáihoz és a játékosokhoz hasonlóan teljes erőbedobással vetette bele magát a munkába. A fiatal tréner Mezei Tamás helyére érkezik.

Az évnyitó edzés után Nebojsa Vignjevics a honlap kérdésére elmondta, hogyan tervezi a felkészülés első szakaszát.

– Az első héten csak napi egy edzésünk lesz, illetve a játékosok fizikai felmérésen is részt vesznek majd. Később már napi két gyakorlás lesz a programban. Az első meccseket alacsonyabb osztályú csapatok ellen játsszuk, mert a játékosok nagy terhelést kapnak abban az időszakban, és nem lenne értelme egyből erős együttesek ellen kezdenünk. Törökországban már nehezebb meccsek várnak a keretre, ott jól lemérhetjük majd azt, hogy mit kell kijavítani a szezonkezdés előtt – mondta a vezetőedző, akit Milos Bogicsevicsről is kérdeztek. – Az edzői iskolából ismertem Milost, meg persze onnan, hogy az elmúlt években a szerb élvonalban dolgozott. Biztos vagyok benne, hogy segíteni tud majd a csapatnak, és bízom benne, hogy munkája révén kevesebb sérült lesz majd a klubnál, mint korábban.

Olvasói sztorik