NB I

Baki Ákos nem igazol Angliába

Az utolsó pillanatokban azonban meghiúsult az MTK védője és a Swansea City szerződéskötése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Premier League stabil középcsapata, a Swansea City decemberben, próbajátékon tesztelte Baki Ákost, az MTK belsővédőjét. Bár a felek között megindult a tárgyalás a játékos klubváltásával kapcsolatban, az utolsó pillanatokban azonban meghiúsulni látszik a védőnek az angol élvonalba igazolása.

Egy hónapig tartó tárgyalássorozat után megszületett a végső döntés Baki Ákos és a Swansea City ügyében, amelyet azonban nem a brit klub vezetői, hanem az MTK mondott ki. A walesiek európai mércével mérten is igen jó ajánlatot tettek a fiatal védőért, mégsem tudtak megállapodni a felek.

Nyugat-európai csapat két éve nem vásárolt ki magyar NB I-es labdarúgót az élő szerződéséből. Hazánkból, piaci értesülések szerint 2009 óta alig ötvenen szerződtek erősebb bajnokságba, közülük a hazai játékosok aránya negyven százalék. A játékosexport szempontjából a térségben a magyar élvonalban a legalacsonyabb a hazai futballisták külföldre szerződésének aránya – közölte Berkes Péter, az FMF Hungary Kft. marketing-igazgatója.

Olvasói sztorik