NB I

Várszegi véglegesen és biztosan távozott

Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy a milliárdos üzletember végérvényesen befejezte az együttműködést a klubbal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn jelentették be, hogy tulajdonosváltáson esett át az MTK csapatát működtető gazdasági társaság. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. megszerző Blue&White Investment Zrt. mögött Deutsch Péter áll, aki az MTK sportklub ügyvezetője, a fideszes európai parlamenti képviselő, Deutsch Tamás klubelnök testvére.

A SportKlub televízió Dodzsem című műsorának vendége volt Domonyai László, az MTK klubigazgatója, aki beszámolt a tulajdonosváltásról. Elmondta: nincs felhatalmazása, hogy közölje, mennyi volt a vételár, mert a tulajdonosok titokként kezelik, és nem akarják napvilágra hozni. Hangsúlyozta: biztosan nem a sportegyesület és a futballcég összeolvasztásáról van szó.

– A sportegyesülettel a kapcsolat megvan, de nem szoros. Ezen szeretnénk a jövőben stratégiailag változtatni, és szeretnénk szorosabbá tenni – mondta Domonyai László. – A klub jövőjét biztosnak látom. Nyár óta több befektetői csoporttal tárgyaltunk, volt közöttük magyar és külföldi is. A legvégén a Blue&White maradt, mert a befektetői kör pontosan tudja az MTK értékeit, százhuszonöt éves klubunk hagyományait. Pontosan ismerik a Sándor Károly Akadémia munkájára alapuló klubmodellünket, és biztosították az előző tulajdonosunkat arról, hogy áll mögöttük egy olyan tőke, ami gazdaságilag stabilan erőssé teheti az MTK-t.

Domonyai elmondta, hogy az elmúlt tíz évben a legtöbb játékost az MTK értékesítette külföldön a magyar klubok közül, nem véletlen, hogy az agárdi akadémiát Európában az ötödik legjobbnak választották.

– A jövőben szeretnénk változtatni a stratégián, hogy a klub értékeit egy bizonyos időszakig sokkal bátrabban megtartva – ha megvan a megfelelő anyagi fedezet erre – az eredményeket is szeretnénk előtérbe helyezni. Tudom, hogy jelenleg az elsődleges cél az, hogy a kiesőhelyen tanyázó csapat megőrizze az NB I-es tagságát, de a gazdasági stabilitás mellett egy szakmailag is sikeres csapatot építeni az MTK-ból.

A klubigazgató végül elmondta, hogy Várszegi Gábor már semmilyen szerepet nem tölt be a klubnál, véglegesen és biztosan távozott az MTK-tól. 1995 óta volt a klub tulajdonosa, neki köszönhető a négy bajnoki cím és három Magyar Kupa-siker. Ő találta ki és ő alapította meg Magyarország első futballakadémiáját, ő hozta létre az MTK női csapatát, amely már rendszeresen résztvevője a Bajnokok Ligájának, de a milliárdos üzletember most végérvényesen befejezte az együttműködést a klubbal.

Olvasói sztorik