NB I

Torghelle Sándor lehiggadt

Az MTK játékosa elmondta: már nem számít a válogatottságra, edzőnek pedig nem lenne alkalmas.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem volt nehéz döntés az MTK-t választania, tárgyalt az Újpesttel is, a Puskás Akadémiának viszont nem kellett. Bennmaradás esetén akár maradna is a fővárosi kék-fehéreknél, legkevésbé pedig légióskodni szeretne.

Torghelle Sándor a DigiSport televízió csütörtök reggeli műsorában elmondta: nem számít arra, hogy Pintér Attila ismét meghívja a válogatottba, az aktív játék után pedig a labdarúgás mellett dolgozna tovább, de edzőnek nem lenne alkalmas. Jelezte: bár lehiggadt, de aligha fogja sárga lap nélkül végigfocizni a tavaszt.

– Voltam már ilyen nehéz bajnoki helyzetben, harcoltam a kiesés ellen nem egyszer. Az MTK játékban nem gyenge a mezőnyben, az egyéni hibákat kell elhagyni, és akkor meglesz a bennmaradás – kezdte Torghelle Sándor. – Számomra Kanta József posztja lesz a legfontosabb, tőle kaphatok majd rengeteg labdát. Hogy lehiggadtam-e már a sok lap után? Azt gondolom, harminc felett már igen, de nem fogok csupán téblábolni a pályán, vehemens maradok, nem hiszem, hogy sárga lap nélkül lehozom a tavaszt.

Az egykori 42-szeres válogatott csatár hozzáfűztem nem számol már azzal, hogy gólerős játéka esetén Pintér Attila szövetségi kapitány meghívja a válogatottba. Két év múlva lesz az Európa-bajnokság, akkor már 34 éves lesz, az új kapitány pedig az első kerete alapján nem az idősebb játékosokkal számol.

– Nekem most nem a válogatottság a legfontosabb. Hogy mit hoz a jövő? Lehet, hogy a nyár után is maradok az MTK-nál, nem zárható ki, hogy itthon igazolok máshová, és elképzelhető egy újabb külföldi szerződés is. Már nem légióskodnék mindenáron, inkább itthon maradnék, ha lehet. Vannak terveim az aktív játék utáni időkre is, szeretnék a futball közelében maradni, de edző biztosan nem lennék, nem vagyok rá alkalmas – jelezte a rutinos csatár. – Igazából nem volt nehéz döntés, mert tudtam, mire számíthatok az MTK-nál, hiszen tíz éve már játszottam náluk. Voltak megkereséseim vidéki és fővárosi csapatoktól is, de mindenképpen Budapest környékén szerettem volna maradni a családom miatt. Voltak tapogatózó tárgyalások egyébként az Újpesttel is, de azok aztán elhaltak. Felcsútról nem azért távoztam, mert Tischler odaigazolt az MTK-ból, hanem mert Benczés Miklós megmondta: felesleges hozzájuk még egy támadót igazolni. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő…

Torghelle bízik benne, hogy az MTK-nál több játéklehetőséget kap, mint a Videotonnál, de természetesen nem úgy megy oda, hogy ezért semmit sem kell tennie az edzéseken. A klubhoz nem az anyagiak miatt ment, csakis a játéklehetőség miatt.

Olvasói sztorik