NB I

Mi a baja Dlusztus térdének?

Az orvosok csak találgatnak, ezért a Lombard FC védője nem tudja elkezdeni a téli felkészülést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dlusztus András 2008-ban Sopronból igazolt az akkor még másodosztályú Lombard Pápához. A védő az élvonal 2012–2013-as idényében 25 alkalommal lépett pályára, 24 mérkőzésen kezdőként.

Tavaly júliusban még arról írtunk, hogy a lengyel első osztályú Zawisza Bydgoszcz csapatánál folytathatja karrierjét a szegedi születésű játékos, ám egy térdoperáció végül abban is megakadályozta, hogy a magyar élvonalban pályára lépjen az őszi idényben. A Dlusztus a szegedma.hu megkeresésére elmondta, hogy nem jött rendbe a térde, pedig az előzetes tervek szerint szeptember végén már a csapattal kellett volna edzenie, illetve októberben már meccseket is játszhatott volna.

Hozzátette, azóta is rehabilitációs edzéseket végez, de nem tudja megmondani, mikor focizhat újra, mivel az orvosok egyelőre nem találják, mi okozhatja a térdében a gyulladást. Annyit mindenesetre elárult, nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a napokban kiveszik a manduláját.

– Szinte nincs már olyan orvos az országban, akinél ne jártam volna. Ha rendbe jön a térdem, négy-hat hét alatt megfelelő erőnléti állapotba tudok kerülni, onnantól már csak a meccshiánnyal kell megküzdenem, formába kell lendülnöm – vázolta fel az optimális jövőképet Dlusztus András.

A Pápa középhátvédje elárulta, bár szerződése 2014 nyarán lejár, a klubvezetés támogatásáról biztosította. Konkrét szerződéshosszabbítási tárgyalásokról ugyan egyelőre nincs szó, de egy sikeres tavaszi visszatérés mindenképpen nagyot lendíthetne a szekerén.

Olvasói sztorik