NB I

Ki lesz a négy távozó?

A téli szünetben szűkíti játékoskeretét az újonc, de vajon kik esnek áldozatul?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd-Zsóry elnöke, Tállai András a klub évzáró összejövetelén elmondta, hogy a szezonnak 25 fős kerettel vágtak neki júliusban, de menetközben erősítettek, ezért 29 játékossal fejezték be az őszt, viszont a tavaszi kezdésre szeretnék ismét 25 főre csökkenteni a létszámot.

– Szükség volt az igazolásokra, mert ha nem tesszük, nem ilyen helyzetből várjuk a tavaszt. Nem kiszúrni akartunk a többiekkel, hanem a cél, a bennmaradás elérése érdekében kellett megtennünk. Féltünk attól, hogy megviseli a csapatot, hogy a kevesebb játéklehetőség megtör titeket és ez kihathat egyebekre. Ez bekövetkezett, de sportember módjára tűrtétek a csalódást. Az egyéni sorsok nem úgy alakultak, ahogy bárki tervezte, de így fejeztük be szezont, nem váltunk meg senkitől. Azt viszont tudni kell, hogy a huszonkilences keret tarthatatlan anyagi és szakmai szempontból is – idézte Tállai András szavait a kovesdisport.hu. A távozó négy ember karácsonyig meg fogja tudni, mi lesz a sorsa. Szó lehet akár kölcsönadásról, de távozhatnak végleg is.

Neveket nem mondott, de a Rangadó.hu összeállításából kiderül, kik lehetnek azok, akiknek távozniuk kell az újonctól.

Mivel a Győri ETO csupán fél évre adta kölcsön két játékosát a Mezőkövesdnek, könnyű lenne a litván Linas Pilibaitis-t és Kiss Mátét kikiáltani biztos távozónak, de ne kapkodjuk. Mivel a bajnoki címvédő valószínűleg egyikükre sem tart igényt tavasszal, miért ne maradhatnának újabb fél évig a borsodiaknál?

November közepén érkezett Vaskó Tamás, de ellentmondásos információk láttak napvilágot arról, hogy meddig írt alá a rutinos védő? December végéig, vagy a szezon végéig? A Rangadó.hu érdeklődésére hétfőn elmondta, hogy a naptári év végéig kötelezte el magát Mezőkövesdre, most pedig ismét külföldre vágyik. Ezt menedzsere, Fülöp Ferenc is megerősítette, úgyhogy ő lehet az egyik távozó.

Pilibaitis és Kiss Máté mellett a szlovákiai Fótyik Dominik volt a harmadik nyár végi érkező. Ő a tavaszi időszak végéig érkezett kölcsönben, és mivel – kisebb-nagyobb hibák mellett – összességében jó teljesítményt nyújtott, valószínűleg nem akarják most elküldeni, és ugyanez igaz a szintén augusztusban szerződtetett Harsányi Zoltánra is.

Kérdéses Balajti Ádám sorsa: a 22 éves csatárra alapemberként számít Véber György, de mivel lejár a kölcsönadása, nem elképzelhetetlen, hogy a Debrecen visszahívja.

Vaskó és Balajti mellett a további két vagy három távozó azok közül kerülhet ki, akik feltűnően keveset játszottak ősszel, vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget.

Ilyen volt a 24 éves védő, Bagi István; a 27 éves csatár, Hamar Ádám; illetve a középpályások közül a 28 éves Irhás Ignác, a 29 éves Lakatos Béla, a 25 éves Petneházi Márk és a 23 éves Sigér Dávid is, de az őszi idény hajrájában Bogdány Csaba, Búrány Zoltán, Dobos Attila és Éles Szilárd sem játszott.

Hamar Ádám az előző szezonban 16, azt megelőzően pedig 15 góllal zárta a bajnokságot az NB II-ben, a jelenlegi idényben azonban csak egy bajnoki, egy Ligakupa- és egy Magyar Kupa-meccsen kapott lehetőséget. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, mellőzöttség helyett egy komoly sérülés miatt alakult így számára az őszi időszak.

A második fordulóban egy rossz mozdulat miatt erősen meghúzódott a medencecsontnál lévő izom, majd három-négyhetes kihagyás után egy Ligakupa-találkozón részletes el is szakadt, ezért több mint három hónapot kellett mulasztania.

Már teljesen egészséges vagyok, sőt az utolsó két héten már beszállhattam a többiekhez is. Tudom, hogy a távozók sorsa karácsonyig eldől, de bízom benne, hogy nem leszek köztük, mert úgy váltunk el az elnök úrral, hogy januárban ott kezdem a felkészülést, egészségesen – mondta Hamar Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik