NB I

Rangadók a láthatáron

Hétfőn sorsolják az elitsorozat nyolcaddöntőjének párosításait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre, így már tudható, melyik 16 csapat folytathatja tavasszal, az egyenes kieséses rendszerben. A nyolcaddöntő csapatait két kalapból sorsolják, az egyikben a csoportok első, a másikban a második helyezettjei kapnak helyet. A következő fázisban nem találkozhatnak azonos országbeli csapatok, és olyanok sem, akik ugyanabból a csoportból jutottak tovább.

A következő összeállításban azt pásztázzuk a csoportelső csapatok szemszögéből, hogy a lehetséges összesorsolást követően mely párharcok kecsegtetnének a legnagyobb küzdelemmel.

Csoportelsők: Manchester United, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Barcelona

Másodikok: Bayer Leverkusen, Galatasaray, Olympiakosz, Manchester City, Schalke, Arsenal, Zenit, Milan

A Manchester United öt ellenfelet kaphat a második kalapból. Ha két sztárcsapat mérkőzésére vagyunk kíváncsiak, akkor az olasz AC Milan lenne a legjobb ellenfél. A két nagy múltú csapat idén formán kívül futballozik, de tavaszra talán javulhatnak.

Tipp: Manchester United – AC Milan

A Real Madridra hét ellenfél vár a második kalapból. Vannak benne egyszerűbb feladatok, de akadhatnak vérre menő párosítások is. Nem biztos, hogy Madridban örülnének a Manchester Citynek, de talán a Mesut Özil nevével fémjelzett Arsenal sincs a kívánságlista élén, mert a történelemben a spanyoloknak már sokszor meggyűlt a bajuk a volt futballistáikkal, amikor azok visszatértek a Santiago Bernabéu Stadionba.

Tipp: Real Madrid – Arsenal

A Paris Saint-Germain szintén hét ellenfelet kaphat a második kalapból. Zlatan Ibrahimovic szemszögéből nézve biztosan érdekes lenne visszatérni Milánóba, de az anyagiak oldaláról talán jobban érdekelné az embereket, ha Ibráék a manchesteri kékekkel csapának össze, így a világ két leggazdagabb csapatának a találkozója jöhetne létre.

Tipp: Paris Saint-Germain – Manchester City

A Bayern Münchenhez öt csapatot sorsolhatnak a második kalapból. A németek jelenlegi formáját nézve az Arsenalon kívül egyik csapattól sem kéne tartaniuk, de az ágyúsoknak már megelőlegeztük a Real Madridot, így Guardiola tanítványainak Drogbával és Sneijderrel kell összemérniük erejüket.

Tipp: Bayern München – Galatasaray

A Chelsea szintén öt ellenféllel kerülhet szembe a nyolcaddöntőben. A jelenlegi forma alapján egyik gárda sem lenne túl nagy falat José Mourinho csapatának. A Milan és a Galatasaray nálunk már elkelt, de az orosz Zenit jó mérkőzést játszhatna a szintén orosz Roman Abramovics tulajdonában lévő londoni csapat ellen.

Tipp: Chelsea – Zenit

A Borussia Dortmund is öt csapat közül kaphat ellenfelet a legjobb 16 között. A németek a halálcsoportból jutottak tovább az első helyen, így rászolgáltak, hogy a nyolcaddöntőben valamivel könnyebb feladatot kapjanak. Reméljük, tavaszra Megyeri Balázs is visszaverekszi magát az Olimpiakosz kapujába, és láthatjuk majd védeni a Signal Iduna Parkban.

Tipp: Borussia Dortmund – Olympiakosz

Az Atlético Madrid számára hét lehetséges ellenfél van a második kalapban. Amióta Diego Simeone átvette a csapatot, azóta szárnyal a madridi gárda. A Bajnokok Ligájában is az egyik első továbbjutó volt, bár nem is került megterhelő csoportba. A szerencséért meg kell dolgozni, és az Atletico mázlija jövő tavaszra sem fog elfogyni, így Szalai Ádám csapatával nézhet majd farkasszemet.

Tipp: Atlético Madrid – Schalke

A Barcelona szintén hét ellenfelet kaphat. Ebből a hetesből csak a City és az Arsenal ellen kellene megszenvedniük a katalánoknak, de az elmúlt években a Barca nem nagyon kapott nehéz sorsolást (Stuttgart, Arsenal, Leverkusen, Milan) a legjobb 16 között, ez most sem lesz másképp.

Tipp: Barcelona – Bayer Leverkusen

A nyolcaddöntőt Nyonban sorsolják, hétfőn 12 órától. Az első mérkőzéseket a csoport-másodikok otthonában játsszák, február 18-19-én és 25-26-án, a visszavágókat a csoportelsők otthonában rendezik március 11-12-én, és 18-19-én.

Olvasói sztorik