NB I

Győzelemmel zárt a Kecskemét

A sereghajtó Kaposvár 2-1-re kapott ki a KTE otthonában az élvonal 17. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (2-1)
Kecskemét, 800 néző. Játékvezető: Becséri
KTE: Németh V. – Gyagya (Mogyorósi, a szünetben), Karan, Varga R., Farkas A. – Vukaszovics, Nagy P., Patvaros – Barry (Forró Gy., 65.), Balázs Zs., Gréczi (Bulajics, 84.). Edző: Bekő Balázs
Kaposvár: Ranilovics – Földes, Petrache, Zámbó (Vrucina, 63.), Kovács O. – Thian, Coroian (Oláh, 81.) – Balázs B., Pavlovics, Bőle – Waltner (Markus, 63.). Edző: Prukner László
Gólszerzők: Kovács O. (öngól, 1.), Gréczi (21.), illetve Thian (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pillanatok alatt hátrányba került a bennmaradásért egyre kilátástalanabb harcot vívó Kaposvár: az első percben Farkas András ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Kovács Olivér pedig olyan szerencsétlenül fejelt bele, hogy a labda a saját kapujában kötött ki (1-0). Az ötödik percben ismét egy pontrúgás okozott veszélyt a vendég tizenhatoson belül: ezúttal egy hazai fejről pattant a kapu felé a labda, Ranilovics védett, a kipattanót pedig Patvaros lőtte fölé.

A 21. percben megduplázta előnyét a Kecskemét: Gréczi Gábor szerzett labdát az ellenfél térfelén, Nagy Patrikkal játszott össze, majd visszakapta a labdát, és nyolc méterről a kapuba helyezett (2-0). A 36. percig kellett várni az első kaposvári helyzetre. Thian fejelt üresen öt méterre a kaputól, alig mellé. Két perccel később már góllá is érett a vendég-feltámadás: Thian lőtt 20 méterről, a labda megpattant egy hazai védőn, és a kapufa segítségével a hálóba vágódott.

Bekezdett a Kecskemét a második félidőben: két perc telt el a szünet után, mikor Karan szánta el magát lövésre. Labdája azonban a kapufán csattant, onnan vágódott a mezőnybe. Tíz perccel később Balázs Zsolt lépett ki a védők közül, egyedül vezette a labdát Ranilovicsra, de nagy helyzetben fölé lőtt.

A 66. percben Karan egy szöglet után ismét a kapufát találta telibe. A hajrában őrizte előnyét a Kecskemét, nem kockáztatott, míg a Kaposvár hiába rohamozott, nem tudott a hazaiak védelme mögé kerülni. A 81. percben Markus előtt adódott lehetőség 16 méterre a kaputól, de a védők szorításában a kapu mellé lőtt.

Az utolsó percekben magabiztosan őrizte egygólos előnyét a hazai együttes, így a kiesés ellen küzdő Kaposvár az ősz utolsó mérkőzésén is pont nélkül maradt.

– Hamar kialakult a végeredmény, bár az első félidőben akár több góllal is vezethetett volna a Kecskemét – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros és a Kecskemét egykori játékosa, a KTE jelenlegi utánpótlás-edzője. – A hazaiak az első és a második félidőben is eltalálták a kapufát. A második játékrészben viszont már kiegyenlítettebb volt a játék. Az iramra nem lehetett panasz, de a minőségen látszott, hogy két olyan csapat mérkőzött, akiknek nagyon fontos volt a három pont megszerzése. Örvendetes dolog, hogy végre Kecskeméten is van egy srác, Gréczi Gábor, aki nyolc mérkőzésen immáron három góllal bizonyította tehetségét. Az viszont a többi KTE-támadó szegénységi bizonyítványa, hogy egy – eleinte – kényszerből beállított fiatal tehetség jobb teljesítményt nyújt náluk. A mérkőzés végére átvette az irányítást a Kaposvár, de jól őrizte előnyét a KTE. Összességében elmondható, hogy teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Kecskemét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik