NB I

„Megyünk, ameddig tudunk”

Törtei Tamás góllal és gólpasszal járult hozzá a Spartacus továbbjutásához a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetése a Nyíregyháza szombathelyi győzelme volt. A szabolcsiak a kupapárharc első felvonásán 1-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán, így kevesen várták, hogy a visszavágón sikerül kivívniuk a továbbjutást.

Szerdán este a Spartacus nagy meglepetésre mégis legyőzte 2-0-ra idegenben a Haladást, ezzel megváltotta helyét a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között, így tavasszal a feljutás mellett a kupagyőzelemért is küzdhet. Törtei Tamás, a nyíregyháziak rutinos védője góllal és gólpasszal főszerepet vállalt csapata továbbjutásában.

A Rangadó.hu érdeklődésére Törtei elmondta: örülne, ha a következő kupakörben volt csapata, a Pécs ellen játszhatnának.

– Hogyan emlékszik vissza a szerda esti góljára?
– Az első félidőben adtam egy gólpasszt Sándor Istvánnak, és ez megadta a meccs alaphangját. A hetvenötödik percben kaptunk egy szabadrúgást, ami huszonhárom méterről lehetett, ballábas szögből. Elég jól megnéztem a rövid sarkot, de eltaláltam a sorfalat, és a labda szerencsésen becsorgott a hosszú sarokba – mesélte Törtei Tamás.

– Másodosztályú csapatként mennyire hittek a továbbjutásban egy olyan együttes ellen, amely hazai pályán az élvonalban sem szokott kikapni?
– A Haladás negyedik az NB I-ben ráadásul az első meccsen nyerni tudott nálunk. Hátrányba kerültünk, és tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, mert Szombathelyre nem győzni járnak a vendégcsapatok. Én bíztam a továbbjutásban, és szerencsére mindenki úgy állt hozzá, hogy tovább akar jutni.

– Játszott a Haladásban is. Milyen érzés betalálni a volt csapata ellen?
– A középiskolát Szombathelyen végeztem el, és négy évig ott játszottam. Nagyon örültem, hogy a Haladáshoz kell mennünk a Magyar Kupában, nekem ez pluszmotivációt adott.

– Mikor rúgott utoljára gólt?
– Fél éve vagyok Nyíregyházán. Ez volt az első találatom. Előtte még Tatabányán rúgtam gólt. A Magyar Kupában utoljára a Pécs színeiben találtam be a Paks ellen.

– Hogy érzi magát a Spartacusnál?
– Fantasztikusan érzem magam. Jó a csapat és a vezetőség is nagyon korrekt. Ha jól megy a gárdának, akkor nyilván mindenki ezt mondja, de ez most kivételes félév volt. Remek helyre kerültem, itt megbecsülik az embert.

– Az NB II-ben tízpontos előnyük van a harmadik helyezett Siófok előtt. Mennyire téma a feljutás az öltözőben?
– A játékosok között már a szezon elején szóba került a feljutás, de a vezetők az első öt hely valamelyikét tűzték ki célul. Szerencsére az őszi szezon minket, futballistákat igazolt. Beszélünk róla, de nem szeretnénk elrugaszkodni még a valóságtól. A tavaszi szezon mindig nehezebb, akkor fog eldőlni minden. Ha ugyanilyen motiváltan és kiegyensúlyozottan tudunk játszani, akkor meglehet, de sok van még hátra.

– Kiesett a kupából a Ferencváros, a Videoton, a Honvéd és a Haladás is. Ez növeli a Nyíregyháza esélyeit?
– Szerintem most már bármi megtörténhet. Nyilván jó lenne elkerülni a Debrecent, vagy a Győrt. Négy évet futballoztam Pécsen, úgyhogy annak a párosításnak nagyon örülnék. Mellette szerintem a Pápa, vagy az MTK ellen is lenne esélyünk. Nekünk a kupa most már majdnem ugyanolyan fontos, mint az NB II, úgyhogy megyünk, ameddig tudunk.

Olvasói sztorik