NB I

A sereghajtó megszorongatta az éllovast

A Debrecen nagy csatában 2-1-re nyert a Kaposvár otthonában az élvonal 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Kaposvári Rákóczi – Debreceni VSC-TEVA 1-2 (0-1)
Kaposvár, 1500 néző. Játékvezető: Bognár T.
Kaposvár: Ranilovics – Földes, Kovács O., Petrache (Pavlovics, 61.), Zámbó – Coroian, Markus (Dominic, 60.), Balázs B., Babics (Thian, 68.), Bőle – Waltner. Edző: Prukner László
DVSC: Novakovics – Bernáth, Máté II P., Brkovics, Korhut – Ludánszki, Rezes (Trninics, 85.), Bódi (Dombi, 76.), Selim Boudala – Kulcsár T. (Volas, 90.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Waltner (68.), illetve Ludánszki (37.), Selim Bouadla (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceniek közül Lázár Pál, Szakály Péter és Zsidai László eltiltás, Mészáros Norbert, Vadnai Dániel, Morozov, Damahou és Verpecz István pedig sérülés vagy betegség miatt hiányzott. A kaposváriak keretében nem volt ott Jánvári Gábor, Okuka és Vrucina.

A tizedik percben Kulcsár Tamás beadás helyett éles szögből lőtt, de labdája a kapu fölé ment. Változatos, jó iramú mezőnyjátékkal teltek a percek, számottevő helyzet nélkül. Ehhez az is hozzájárult, hogy mindkét védelem jól működött. A 34. percben Markus fejelhetett ígéretes helyről, középről, de a labda magasan a kapu fölé szállt. Három perccel később Kulcsár passza után Rezes László átlépte a labdát, ezzel nagy helyzetbe hozta az érkező Ludánszki Bencét, aki a hálóba lőtt (0-1). A szünet előtt Balázs Benjámin lövése zúgott a kapu fölé. A hajrában némileg beleerősített a házigazda, de nem tudott egyenlíteni.

Aktívan kezdték a második félidőt a somogyiak, de a vendégek továbbra is masszívan védekeztek, és a tizenhatoson belül hatékonyan blokkoltak. Az 56. percben Petrache ajándéklabdát adott Kulcsárnak, de a debreceni csatár nagy lövését Ranilovics kivédte. Fél perccel később Kulcsár visszagurítása után Rezes rosszul találta el a labdát, így odalett az ígéretes lehetőség. A kaposváriak a 63. percben is eladták a labdát, Sidibe csapott le rá az ötösön belül, de ő, majd Máté Péter sem tudta a hálóba juttatni.

A 68. percben Thian beadását az őrizetlenül hagyott Waltner Róbert közelről a kapuba lőtte (1-1). A 76. percben Rezes lövése ment el a kapufa mellett. Két perccel később Sidibe fejese után Kulcsár került óriási ziccerbe, de öt méterről gyatrán a kapus kezei közé passzolt. A 82. percben ismét vezetést szerzett a DVSC: előbb Dombi Tibor beadása után Kulcsár Tamás közelről fejbe rúgott egy védőt, majd érkezett Selim Boualda, és 16 méterről a hálóba lőtt (1-2). A 86. percben Bőle Lukács veszélyes lövését védte Novakovics. A 92. percben Balázs Benjámin került helyzetbe az ötösön, de Máté Péter kivágta előle a labdát.

Mivel több gól már nem született, a listavezető legyőzte a sereghajtót. Papírforma-eredmény született, de egyáltalán nem volt sima meccs, a Debrecen csak nagy nehézségek árán tudta begyűjteni a három pontot.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori kiváló játékosa értékelte:

Meghatározó játékosok hiányoztak a Debrecenből, így talán egy kicsit könnyebb lehetett volna pontot szereznie a Kaposvárnak, de a vendégcsapat így is gyorsabb, agresszívebb volt. A Rákóczi ezt nem tudta kompenzálni, nem tudta felvenni a versenyt ellenfelével. A debreceniek megelőzték, hibára kényszerítettek a hazaiakat. Mindkét oldalon voltak helyzetek, a somogyiak pariban voltak a DVSC-vel, de a vendégek többet birtokolták a labdát, és egy szép támadás végén megszerezték a vezetést.

A második félidő elején kapuja elé tolta ellenfelét a Kaposvár, több lehetősége is volt, de ez csak negyed órán keresztül tartott, majd átvették a kezdeményezést a debreceniek. A végén felpörögtek az események, kapaszkodott a pontszerzésért a Rákóczi, de hiába. Hiányolom az erőszakos, bátor játékot a kaposváriaktól, inkább gyámoltalan felíveléseket láttam, amelyekből nem lett semmi. A hazaiak messzebb, a debreceniek közelebb álltak a győzelemhez, ezért a DVSC megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik