NB I

A láthatatlan légió

A magyar élvonalbeli klubok megannyi külföldi játékost fizetnek anélkül, hogy lehetőséget adnának nekik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Régóta zajlik a vita arról, hogy túl sok légiós játszik-e a magyar NB I-ben. A többség úgy érvel, jöhetnek a külföldiek, de mértékkel, és csak azok, akik jobbak, mint honfitársaink. Egy kezünk talán elég, hogy megszámoljuk, az elmúlt tíz évben nálunk szereplők közül kikre emlékszünk a mai napig is (például André Alves, Coulibaly, stb.), tehát sajnos inkább a mennyiség érvényesül, nem a minőség.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában annak jártunk utána, kik azok a légiósok, akik napjainkban is valamelyik magyar NB I-es klub alkalmazásában állnak, minden hónapban komoly fizetést kapnak, de nincsenek szem előtt, tehát nem lépnek pályára a bajnokságban (a Magyar Kupát és a Ligakupát most hagyjuk), mert rendszeresen a kispadot koptatják, vagy a keretbe sem kerülnek be.

A gyűjtésünkből kiderül, hogy sajnos több helyen is csak „létszámkartársaknak” szerződtették a külföldieket…

Debrecen

Slimane Bouadla

A 22 éves francia-algériai középpályást, Selim Bouadla öccsét tavaly nyáron igazolták le, de bajnoki meccsen azóta sem engedték a pályára.

Dusan Brkovics

A 24 éves szerb védő öt bajnoki meccset már játszott, de Kecskeméten az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, és azóta nem számíthatnak rá.

Joel Damahou

A 26 éves elefántcsontparti-francia középpályás még nem játszhatott magyar élvonalbeli meccset, mert az Európa Liga-selejtezőben a norvég Strömsgodset magyar légiósa, Kovács Péter súlyos sérülést okozott neki.

Igor Morozov

A 24 éves észt védőnek csak három NB I-es meccs jutott, mert a válogatottban megsérült.

Vukasin Polekszics

A montenegrói válogatott 31 éves kapusa nem tudta visszaszerezni első számú pozícióját, mióta lejárt a bundaügy miatti eltiltása. Legutóbb tavaly szeptember elején védett az élvonalban.

Diósgyőr

William Alves

A 27 éves brazil középhátvéd augusztusban még alapembernek számított. Öt mérkőzésen játszott, volt egy gólja és egy kiállítása is, de azóta még csereként sem kapott lehetőséget.

Michal Hanek

A 33 éves szlovák védő Tomiszlav Szivics érkezésével kegyvesztetté vált. Július végén csereként, augusztus elején pedig kezdőként lépett pályára egy-egy meccsen, azóta semmi…

Thiago Bonfim

A 21 éves brazil középpályás megszerzése sem tűnik telitalálatnak, hiszen az edző még egyszer sem szánta rá magát, hogy beállítsa bajnoki mérkőzésen.

Ferencváros

Leonardo Santiago

A harmincéves csatár tavasszal, a győri mérkőzésen súlyosan megsérült, ennek ellenére szerződést hosszabbítottak vele, de ezidáig egyetlen NB I-es találkozón sem léphetett pályára a mostani idényben.

Mark Otten

Állítólag a 28 éves holland védő fontos kapocs az öltözőben Ricardo Moniz és a játékosok között, ennek ellenére szinte egyáltalán nem kap játéklehetőséget, ősszel mindössze 46 perc jutott neki.

Andrei Ionescu

A 25 éves román középpályás három élvonalbeli meccsen összesen 47 percet töltött a pályán az őszi időszakban.

Jack Tuijp

Nagy reményekkel érkezett a Fradiba a holland másodosztály harmincéves gólkirálya, aki első magyar meccsén rögtön gólt lőtt a Pécs ellen. Összesen hat mérkőzés jutott neki, de nem sokat mutatott. Legutóbb szeptember végén játszott, a hivatalos kommunikáció szerint azóta sérült.

Győri ETO

Rafael Burgos

A 25 éves salvadori csatár már hangot adott elégedetlenségének, és közölte, hogy távozni akar, mert eddig mindössze négy bajnoki meccsen kapott lehetőséget.

Vladimir Djordjevics

A harmincéves szerb középhátvéd is kegyvesztetté vált, hiszen a mostani idényben csak két találkozón léphetett pályára, legutóbb augusztus elején.

Mihai Nicorec

A 27 éves román középpályást teljesen elfelejtette Pintér Attila, hiszen a mostani bajnokságban még egyetlen percet sem adott neki.

Lazar Sztanisics

A 29 éves szerb középpályás korábban alapember volt Győrben, de már az előző szezonban is csak egyetlen NB I-es meccsen léphetett pályára, a mostani bajnokságban pedig még ennyi sem jutott neki eddig.

Bp. Honvéd

Andrea Mancini

Híres édesapja miatt nagy érdeklődés övezte az érkezését, de hamar kiderült, hogy a 21 éves olasz középpályás még magyar szinten is használhatatlan. Ennek megállapításához három meccsen összesen 35 perc is elég volt…

Kecskemét

Christian Ebala

A 25 éves kameruni középpályás a 2010–2011-es bajnokságban alapember volt, utána kölcsönadták Kazahsztánba, de a visszatérése után sérülés miatt nem játszhatott. Idén ősszel újra pályára léphetett, de a Debrecen elleni negyedórán kívül nem kapott lehetőséget.

Sidoine Oussou

A 21 éves benini csatár eddig két meccsen játszott, az egyiken gólt is lőtt, de azóta sérült.

Pécsi MFC

Djordje Jocsics

Úgy tűnik, a 23 éves szerb középpályás személyében mégsem találtak csiszolatlan gyémántot a pécsiek, vagy ha igen, akkor még javában csiszolgatják, mert eddig csak egy meccsen engedték pályára.

Puskás Akadémia

Vasziliosz Aposztolopulosz

A 25 éves görög védő alapembere volt az NB II-es bajnokcsapatnak, de sérülése miatt az élvonalban csak egyszer játszhatott.

Miguel Angel Luque

A 23 éves spanyol középpályás az előző idényben sem volt stabil csapattag, nem csoda, hogy a mostani idényben csak két találkozón léphetett pályára, csereként.

Újpest

Marko Dmitrovics

A szerb U21-válogatott kapusáról sok szépet és jót olvashattunk már, de az élvonalban még nem láthattuk védeni.

Hisham Abdallah Said

A 18 éves kenyai középpályás még egyszer sem játszhatott NB I-es mérkőzésen.

Nikolas Proesmans

A 21 éves középpályás legutóbb idén márciusban lépett pályára a magyar élvonalban, azóta sérülés miatt hiányzik.

Videoton

Moris Enete

Elvileg a 21 éves nigériai csatár is a Videoton keretéhez tartozik, de még egyetlen meccsen sem láthattuk.

Álvaro Brachi

A 27 éves spanyol védő az elmúlt két bajnokságban alapember volt, idén azonban csak 58 perc jutott neki eddig a sérülése miatt.

Joaquin Lupeta

A húszéves portugál csatárt tavasszal háromszor is becserélték, a mostani szezonban viszont még egyszer sem engedték pályára bajnoki meccsen.

Cande Mamadu

A 23 éves portugál balhátvédnek eddig két meccsen 71 perce van.

Tomás Tujvel

A harmincéves kapus már több mint négy éve a székesfehérváriakat erősíti, de Calatayud érkezése miatt a mostani idényben egy meccs sem jutott neki.

Filip Pajovics

A fehérváriak olyannyira nem bíznak a magyar kapusokban, hogy a harmadik számú hálóőrük is külföldi. A húszéves szerb játékos azonban még nem kapott lehetőséget az élvonalban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik