NB I

Az egész család a futball körül forog

A fiatal védő, Földes Milán győztes csapat tagjaként debütált az NB I-ben, a Videoton ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton mutatkozott be az élvonalban a Kaposvári Rákóczi húszéves védője, Földes Milán. A somogyiak nagy meglepetésre 1-0-ra nyertek a listavezető Videoton ellen, ezzel megkezdték a felzárkózást. A sereghajtónak, és debütáló játékosának külön elismerés, hogy kapott gól nélkül győztek.

A Rangadó.hu érdeklődésére Földes Milán elmesélte, hogyan került Kaposvárra, majd úgy vélekedett, jól megoldották a feladatukat, hiszen a Videoton nem tudott dominálni ellenük.

– Siófokon kezdtem a játékot, majd innen kerültem Gárdonyba, egy futballiskolába. Ezután Zalaegerszegen kötöttem ki. Azért alakult így, mert a nevelőapám, Kriston Attila odaszerződött, ezáltal az egész család költözött. Fél évet töltöttem a kék-fehéreknél – mesélte Földes Milán.

A zalaegerszegi hónapok után a fiatal védő ismét kék-fehér szerelést öltött, hiszen az MTK futballistája lett.

– Az MTK nagyon jó iskola volt, hat évet töltöttem ott. Két évet Budapesten, majd négy évet Agárdon, a Sándor Károly Akadémián. Utána szerettek volna hosszabbítani velem, de a hároméves szerződést soknak találtam, ráadásul az NB III-as csapat tagja lettem volna, de magasabb szinten akartam játszani – folytatta Földes.

A tehetséges futballista így elkezdett klubot keresni, és egy kaposvári próbajáték után meg is találta a számításait.

– A klub vezetői elégedettek voltak a teljesítményemmel, amikor idejöttem próbajátékra, így szerződtettek – folytatta Földes. – Már a keretben voltam a Pécs ellen is, de akkor még nem kaptam játéklehetőséget, majd a múlt hét második felében derült ki, hogy a mester kezdőként számít rám a Videoton ellen. Ez volt az első lépés, de még jó néhány évem van a csapatnál, és szeretnék mindenképpen sztenderd játékossá válni.

Waltner Róbert, a Rákóczi csatára a múlt héten említette, hogy elegük volt a szimpatikus vesztes szerepéből, most már nyerniük kell, akár egy kis góllal is. A Videoton ellen mindez valósággá vált.

– Épp ideje volt már, és nagyon jókor jött ki nekünk a lépés. A hangulat is felemelő volt, bár szokatlan volt az elején ennyi néző előtt játszani, de szerencsére nem éreztem, hogy meg lennék illetődve – mesélte a fiatal védő. – Fontos, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, és szervezetten játszottunk. Megoldottuk a feladatot. A Videoton nem tudott dominálni, úgyhogy ennek a győzelemnek erőt kell adnia a csapat számára.

A mérkőzés után több dicséret érkezett szakmai és családi oldalról egyaránt.

– Sok pozitív visszajelzést kaptam. Kriston Attila mellett az édesapám, Földes István is futballozott, a Siófok csatára volt, úgyhogy az egész család a futball körül forog. Mindkettejükkel szoktam beszélni. Ha éppen nem tudják megtekinteni a mérkőzést a helyszínen, akkor később mindig visszanéznek felvételről, és sok jó tanácsot kapok tőlük a mai napig – mondta Földes Milán, aki élete első NB I-es mérkőzésén a listavezető Videoton ellen lépett pályára. Ha Prukner László szombaton ismét a csapatba állítja, akkor a második meccsét a bajnoki címvédő Győri ETO otthonában játszhatja. Ez a feladat sem ígérkezik sokkal könnyebbnek…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik