NB I

Az utolsó megverte az elsőt

A sereghajtó Kaposvár hazai pályán 1-0-ra győzött a listavezető Videoton ellen az élvonal 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Kaposvár Rákóczi – Videoton FC 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1200 néző. Játékvezető: Németh Á.
Kaposvár: Posza – Földes, Kovács O., Petrache, Zámbó – Coroian, Thiam – Haruna (Babics, 80.), Balázs B., Bőle L. (Pavlovics, 92.) – Waltner (Dominic, 87.). Edző: Prukner László
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Gyurcsó, 81.), Tar Zs., Caneira, Stopira – Kovács I. (Kleinheisler, 84.), Sándor Gy., V. Gomes, Nildo (Álvarez, 84.) – N. Nikolics, Zé Luis. Edző: José Gomes
Gólszerző: Waltner (tizenegyesből 68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két alapember mindkét oldalról hiányzott: Bank István, illetve Juhász Roland.

A hetedik percben Nildo veszélyesnek tűnő szögletét Posza a gólvonalról ütötte ki. A másik oldalon Bőle Lukács éles beadásáról Waltner Róbert és Balázs Benjámin is lemaradt középen, így a labda elment keresztben a kapu előtt. A folytatásban enyhe kaposvári fölény jellemezte a játékot, ez leginkább szögletekben mutatkozott meg. A székesfehérváriak ezúttal a tőlük megszokott türelmes játékot nyújtották.

A 25. percben Kovács Olivér a tizenhatoson belül, estében elsodorta Nikolicsot, de a játékvezető nem adott büntetőt a Videotonnak. A harmincadik percben Nikolics fejesét védte Posza. Ígéretesen, lendületesen kezdődött a meccs, aztán visszaesett a színvonal. Egyáltalán nem látszott, hogy a sereghajtó és a listavezető játszik egymás ellen. A szünet előtti percekben a Videoton támadott, de egy kontra végén Waltner lövését kellett blokkolnia Sándor Györgynek.

Az 51. percben Nikolics adott remek labdát Kovács Istvánnak, aki lövés helyett tett még egy lépést, de ezalatt Kovács Olivér utolérte, és menteni tudott. Három perccel később Tar Zsolt elgáncsolta Harunát a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt a hazaiaknak. Az 56. percben Sándor György lövése a kapufáról vágódott ki. A 61. percben Balázs Benjámin fejjel nem jól találta el a labdát, amely így Waltner elé került, de a lövését blokkolták. Négy perc múlva Sándor György passzát az ígéretes helyzetbe kerülő Kovács István a kapuba lőtte.

A 68. percben Bőle Lukács a földre került Szolnoki Roland mellett a tizenhatoson belül, ezért a bíró büntetőt ítélt, amit Waltner Róbert a hálóba lőtt (1-0). Ez volt a somogyiak első tizenegyese, illetve a fehérváriak ellen megítélt első büntető a jelenlegi szezonban. A 78. percben Nildo beadását Nikolics fejelte a kapufa mellé, de már lesen volt. A 82. percben Kovács István tökéletes passzával Nikolics kilépett, elvitte a labdát Posza mellett, de ezúttal is lest jelzett az asszisztens.

A hajrában az előnyben lévő hazaiak rendkívül okos, bátor taktikát választottak: már a Videoton térfelén letámadtak, így alaposan megnehezítették ellenfelük labdakihozatalát, és fontos másodperceket nyertek. A végén mégis beszorult a Rákóczi, de a vendégek ezúttal sem tudtak ziccerbe kerülni.

Ezzel megszakadt egy nagy sorozat, ugyanis a Videoton eddig minden bajnoki meccsén lőtt legalább egy gólt, mióta José Gomes a vezetőedző.

– A halottak napja meglátszott a Videoton játékán. A csapat lejátszotta a kilencven percet úgy, hogy Posza Zsoltnak nem volt komoly védeni valója, mert a fehérváriaknak a támadójátékban momentumuk sem volt. Megérdemelt, ugyanakkor megalázó vereséget szenvedett a csapat, el kéne gondolkodnia néhány embernek, hogy hol a helye. Futballban nagyon gyengét nyújtott a Videoton. Nem látom a jövőképet, nem látom, hogy a játékosok megszakadnának, megfeszülnének, és kiizzadnák a győzelmet – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a siófok egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik