NB I

Emberelőnyben hengereltek

A házigazda Lombard Pápa 3-1-re nyert a Kecskemét ellen az élvonal 13. fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 3-1 (1-1)
Pápa, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Struhar, Présinger – Rodenbücher (Kenesei, a szünetben), Tajthy, Sekour – Quintero (Király B., 86.), Arszics, Orosz M. (Németh M., 82.). Edző: Tóth Bálint
KTE: Antal B. – Póti, Gyagya, Karan, Farkas A. – Patvaros, Vukaszovics, Szavics (Pekár, 80.) – Balázs Zs., Barry (Forró, a szünetben), Gréczi (Rajczi, 57.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Arszics (22., 52.), Kenesei K. (49.), illetve Balázs Zs. (37.)
Kiállítva: Farkas A. (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly augusztusi hírek szerint Bekő Balázs volt az egyik jelölt a Lombard Pápa vezetőedzői posztjára. A szerződés végül nem köttetett meg, most pedig a kecskemétiek élén érkezett a bakonyi városba a szakvezető, Hazai oldalon Griffiths letöltötte eltiltását, sérülés miatt mégsem állhatott rendelkezésre. További hiányzók is voltak: a pápaiaktól Marics és Dlusztus, az alföldiektől pedig Oussou.

Rögtön az első percben gólt rúghatott volna a KTE: Balázs Zsolt beadása lövésnek sem volt rossz, de Szűcs Lajos vetődve kiütötte. A kilencedik percben Tóth Gábor távoli lövése nem sokkal ment a keresztléc fölé. Négy perccel később Sekour lövését védte Antal Botond. A 16. percben Berry közeli fejesét nagy bravúrral védte Szűcs Lajos. A 22. percben a vendégek nem tudtak felszabadítani saját kapujuk előtt, a labda Arszics elé került, akire nem vigyázott senki, így akadálytalanul lőhetett a hálóba (1-0).

A 26. percben Balázs Zsolt és Szűcs Lajos lemásolta a mérkőzés legelején látott jelenetsort. A 35. percben villámgyors hazai kontra futott a pályán: Arszics beadását Antal Botond kiütötte, az érkező Sekour viszont ígéretes helyzetben nem találta el a kaput. A másik oldalon Gréczi lapos beadását Balázs Zsolt közelről a hálóba lőtte (1-1). A 45. percben Farkas András megkapta második sárga lapját, ezért emberhátrányba került a Kecskemét.

A szünet után Tóth Gábor pontos beadását Kenesei Krisztián lőtte a hálóba (2-1). Az 52. percben a hazaiak lemásolták a második góljukat: ezúttal is Tóth Gábor adott be, középen pedig Arszics érkezett, és megszerezte a harmadik pápai gólt (3-1). Hat perccel később megint Tóth ívelt, ismét Arszics lőtt, de Antal ezúttal vetődve védett. A 69. percben a reklamáló Bekő Balázst a bíró elküldte a kispadtól. Farkas Ádám játékvezető nem mellékesen végig és tendenciózusan az alföldiek ellen fújt.

Az emberelőnyben lévő Lombard egyértelmű mezőnyfölényben volt, a vendégek a hetvenedik perc környékén tudtak kiszabadulni a szorításból. Több ígéretes lehetőséget, helyzetet is kialakítottak, de gólt nem szereztek. A kilencvenedik percben Patvaros földre vitte Király Botondot, majd belerúgott, de a játékvezető nem ítélt semmit. Ezután Arszics közeli lövését védte Antal.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, a Lombard FC és a Kecskemét korábbi edzője elemezte:

Az első félidő magyar viszonylatban is kimondottan jó volt, nagyon élvezetes, iramos játékot produkáltak a csapatok, bár nagy hibaszázalékkal játszottak. Mindkét együttes egy ékkel játszott, a kecskemétieknél Balázs Zsolt szabadabban mozgott, de inkább középpályás volt. Különbség volt, hogy a vendégek egy szűrővel, a pápaiak viszont két védekező középpályással álltak fel.

Veszélyesebbnek tűnt a Pápa, mert a lepattanó labdákra a Kecskemét nem készült fel, mindig hiányzott egy vagy két ember, de a kecskemétiek is veszélyes támadásokat vezettek Gréczi és Balázs révén, Tóth Gábor oldalán. Meghatározó volt a kiállítás. Utána nagyon visszaesett a KTE, amelyet megfogott Kenesei gólja. Hazai részről a szélső védők is bátran bekapcsolódtak a támadásokba. Negatívum volt a kevés néző, és az, hogy a hatvanötödik perc után a Pápa alaposan visszavett a tempóból, pedig ebben a meccsben még ennél is több volt a hazaiak számára, de nem volt bennük olyan akarat, mint a harmadik gólig.

Rajczi Péter beállításával veszélyesebbé vált a Kecskemét, amely a végén egy vagy gólt is szerezhetett volna. Quintero az első félidőben nagyon jól mozgott, sokat vállalt, a második felvonásban viszont csak kétszer hallottam a nevét. Ugyanez igaz Sekour teljesítményére is.

Olvasói sztorik