NB I

Ezúttal sem nyert a Fradi

A Ferencváros 1-1-et játszott a Mezőkövesd ellen a Puskás-stadionban, az élvonal 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (0-1)

Puskás-stadion, 5000 néző. Játékvezető: Solymosi
FTC Jova – Jovanovics (Buzsáky, 61.), Gerson (Diallo, 65.), Besics., Bönig – Somália, Gyömbér, Holman, Józsi (Busai, 53.), Jenner – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Mezőkövesd: Horváth T. – Dobos, Hegedűs Cs. (Bagi, 59.), Szalai V., Gévay – Kiss M., Hegedűs D., Bognár I., Pilibaitis, Melczer (Farkas I B., 37.) – Balajti (Olasz D., 85.) Edző: Véber György
Gólszerzők: Diallo (67.) illetve Szalai V. (41.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc borsodiak rossz formában várták a mérkőzést, de az utóbbi időben a zöld-fehérek sem kápráztatták el a közönségüket.

A meccs a lassan már szokásosnak mondható ferencvárosi rohamokkal kezdődött. A második percben Józsi György, csakhamar pedig Jenner veszélyeztetett egy távoli lövéssel. A folytatásban Jenner próbálkozott a legtöbbet, a nyolcadik percben ismét egy távoli lövéssel vétette észre magát, amely alig kerülte el a vendégkaput. Böde Dániel is egy távoli bombával próbálkozott a 13. percben. Tíz perc elteltével Jovanovics tüzelt 19 méterről, a Fradi körbelőtte a mezőkövesdi kaput.

A 33. percben a vendégcsapat is jelezte, hogy a pályán van. Balajti Ádám futotta le Gersont, de nagy ziccerét Jova hárította. A 34. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros: Hegedűs Csaba rántotta le Holman Dávidot az ötösön. A megítélt tizenegyeshez Józsi György állt oda, de Horváth Tamás kivédte a lövést. A 41. percben nagy meglepetésre a Mezőkövesd szerzett vezetést: Bognár István szabadrúgására Szalai Vilmos érkezett, megelőzte a védőket, és az ötös sarkáról a kapuba fejelt (0-1).

A második játékrész is az első félidő forgatókönyve szerint zajlott. A ferencvárosi támadások továbbra is eredménytelenek maradtak. A 49. percben Böde fordult kapura egy szöglet után, de Hegedűs Csaba tisztázni tudott. Egy perccel később ismét Böde volt aktív, de nem talált kaput 14 méterről.

Egy pillanatig nem unatkoztak a szurkolók. Ricardo Moniz, a Ferencváros edzője többet is cserélt előrefelé. Buzsáky, majd Diallo is pályára lépett. A taktikai változtatásnak meg is lett az eredménye: a 67. percben Buzsáky szögletét Holman csúsztatta meg a rövid saroknál, az ötös túloldalán érkezett Diallo, aki a kapuba bólintott (1-1). Az FTC nem elégedett meg a döntetlennel. Tovább rohamozta a mezőkövesdi kaput, de a vendégek állták a zöld-fehér rohamokat.

Diallo elemében volt: a 85 percben ismét veszélyeztetett, 15 méterről alig lőtt a léc fölé. A légiós a mérkőzés végén mennybe mehetett volna, de a kilencvenedik percben Besics szabadrúgását 12 méterről centikkel a kapu mellé fejelte.

A hosszabbítás perceiben tovább nyomott a Fradi, de nem sikerült megfordítania a mérkőzést. Összességében a Mezőkövesd rászolgált az egy pontra, mert ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.

– A Mezőkövesd jobban akarta az egy pontot, mint a Fradi a hármat. A fővárosiak tompábbnak tűntek az első félidőben, jóformán helyzetük sem volt. Aztán a második felvonás első tizenöt-húsz percében a kihagyhatatlant is kihagyták. Nem volt bennük az a frissességi különbség, amely rásegített volna, hogy három-négy gólt rúgjanak – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa. – A borsodiak kilenc-tíz emberrel védekeztek, Balajti Ádámnak viszont benne maradt a lábában a plusz két pont, hiszen minimum kétszer volt Jova Leventével szemben ziccerben. Az FTC elsősorban a kapusának, illetve a csatárainak köszönheti az egy pontot, persze fordított előjellel. Nézhető meccs volt, de a Fraditól többet vártam frissességben és dinamikában. A játékot hiányolom a zöld-fehérektől, ha komolyabb terveik vannak, sokat kell javulniuk.

Olvasói sztorik