NB I

Moniz szerint Adams erőt adhat

„Harcolunk az érzelmeinkkel; Akeem olyan rossz állapotban van, hogy senki sem látogathatja meg.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros játékosait és szakmai stábját is rendkívül megviselte Akeem Adams tragédiája, ugyanakkor a trinidadi védő erőt adhat az együttesnek a folytatásra Ricardo Moniz vezetőedző szerint.

A TeleSport csütörtöki műsorában a szakember először beszélt hosszabban azt követően, hogy a trinidadi védő szeptember 25-én szívinfarktust kapott, és azóta is súlyos az állapota, bal lábát pedig amputálni kellett.

– Harcolunk az érzelmeinkkel, Akeem olyan rossz állapotban van, hogy senki sem látogathatja meg. Fantasztikus tehetség volt! Az volt az álma, hogy sikeres labdarúgó legyen. Csak erre koncentrált, ezért dolgozott. Manapság sok profi félvállról veszi a focit, de ez a fiú csak egy célt tartott szem előtt, a csúcsra akart jutni – mondta a holland tréner.

Ricardo Moniz hozzátette, játékosait nagyon megviselte, ami társukkal történt. Kiemelte, ezért büszke rájuk, mert ebből látszik, hogy jó emberek alkotják a Ferencvárost.

Adams még az Újpest elleni bajnokin pályára lépett, majd ezt követően kapott szívinfarktust, a csapat azóta kikapott a Puskás Akadémiától és a Bp. Honvédtól, valamint vasárnap döntetlent ért el a sereghajtó Kaposvár vendégeként.

– A kívülállók nem tudják felfogni, hogy mit éltünk át. Néhányan azt mondják, hogy az élet megy tovább. Persze, megy tovább, de idő kell. Az biztos, hogy a csapat lelkileg megerősödve fog kikerülni ebből a szörnyű helyzetből. Akeem és az ágya mellett ülő édesanyja ad nekünk erőt – mondta Moniz, aki szerint csúcson voltak az Újpest legyőzése után, és újra a csúcsra fognak jutni.

A holland tréner megjegyezte: a Kaposvár elleni döntetlen véleménye szerint fordulópont lehet a csapat életében, azon a találkozón Böde Dániel a 89. percben mentett pontot a zöld-fehéreknek.

A Ferencváros 11 fordulót követően a negyedik helyen áll az OTP Bank Ligában.

Olvasói sztorik