NB I

A Puskás-stadionban bármi megtörténhet

Az újonc fiatal védője, Szalai Vilmos nem foglalkozik a kieséssel a Ferencváros elleni meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Ferencváros ellen játszik a Mezőkövesd az élvonal 12. fordulójában. Az újonc borsodiak nincsenek valami jó formában, de az utóbbi időben a zöld-fehérek sem kápráztatják el lelkes közönségüket. A Fradi múlt vasárnap a sereghajtó Kaposvár otthonában döntetlent játszott, a Mezőkövesd pedig hazai pályán kikapott a Haladástól. Mindkét csapat kozmetikázni szeretné az utóbbi idők gyenge produkcióját. A Rangadó.hu érdeklődésére Szalai Vilmos, a kövesdiek fiatal védője szerint előbb-utóbb kikecmeregnek a gödörből.

– Tudja, mi az oka a gyengélkedésüknek?
– Az okokat nem az én dolgom megfejteni. Minden csapat életében előfordul, hogy gödörbe, illetve hullámvölgybe kerül, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy segítsük egymást, és kilábaljunk ebből a helyzetből. Az előző fordulóban, a Haladás ellen nem jött össze, de bízunk magunkban, és tudom, kevesen várják, de úgy tervezzük, hogy a Fraditól elhozzuk a három pontot.

– Egykori ferencvárosi futballistaként mit érez a szombati meccs előtt?
– Igazából én újpesti nevelésnek tartom magamat. A Ferencvárosban serdülőkoromban szerepeltem, mert az volt közel hozzánk. Vannak szép emlékeim arról, amikor a Népligetben fociztam és a serdülőbajnokságot megnyertük, de a lila-fehéreknél nevelkedtem.

– Bátyja, Szalai Ádám a válogatott színeiben gyakran lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban. Önnek vannak emlékei az arénáról?
– Nincsenek. Még sosem léptem ott pályára. Számomra megtisztelő, hogy ott játszhatok, és úgy érzem, nem csak engem fog feldobni, hanem az egész csapatot. Ha így lesz, megszerezhetjük a győzelmet.

– A Mezőkövesd hullámvölgyben van, de a Ferencváros sem tudja hozni az elvárt eredmények. Mi jöhet ki ebből a meccsből?
– Sokat nem szoktunk foglalkozni az ellenfelekkel. Inkább azon vagyunk, hogy amit a mester kér a tábla előtt, azt maradéktalanul megvalósítsuk, és kihozzuk magunkból a maximumot. Szembetűnő, hogy a Fradi nincs most százszázalékos formában, úgyhogy ha betartjuk az utasításokat, és végig koncentrálunk, akkor bármi megtörténhet.

– Ha nem sikerül pontot szerezni, a Mezőkövesd továbbra is a veszélyzónában marad. Lehetnek kiesési gondjai a csapatnak?
– Ezzel nem szeretnék foglalkozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik