NB I

Két megpattanó lövés

Az MTK 2-0-ra nyert a Pápa otthonában az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Lombard FC Pápa – MTK 0-2 (0-0)
Pápa, 1000 néző. Játékvezető: Kassai.
Pápa: Szűcs – Tóth G., Mecinovics, Rodenbücher (Sekour, 60.), Supics – Arszics (Eszlátyi, 74.), Makszimovics, Szabó O. (Présinger, 81.), Quinteiro – Kenesei, Griffith. Edző: Tóth Bálint
MTK: Hegedűs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Pölöskei, Batik – Kanta – Bese, Eppel (Horváth P., 70.), Csiki (Varga Sz., a szünetben). Edző: Garami József
Gólszerzők: Bese (54.), Pölöskei (57.)
Kiállítva: Griffith (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két gyenge formában lévő csapat találkozott a Perutz-stadionban: a Pápa az elmúlt hat mérkőzéséből ötöt veszített el, míg az MTK csupán nyolc pontot gyűjtött az első tíz forduló alatt.

Öt percet kellett várni az első lehetőségre, Eppel Márton lövése akadt el Szűcs kapusban. Két perccel később a másik kapu előtt Keneseinek adódott lehetősége, de fölé lőtt. A 17. percben először Bese Barnabás törte el a labdát, ezt még könnyen védte Szűcs Lajos, azonban egy perccel később Pölöskei kellemetlen lövését már csak öklözni tudta a pápai hálóőr. Erre is válaszolt a hazai csapat, Tóth Gábor lőtt 10 méterről nem sokkal mellé.

A 35. percben átszállt egy beadás vendég védők fölött, Kenesei lekezelte a labdát, de lövését védte Hegedűs. A 40. percben először Kanta József lőtt távolról, kevés sikerrel, majd Bese is próbálkozott, de az ő lövése is elkerülte a kaput. A játékrész végén még Kenesei felívelt szabadrúgása okozott kisebb riadalmat, de a vendég védőn megpattanó labda a háló tetején landolt.

Jobban kezdte a második félidőt az MTK: több lehetőséget dolgozott ki, és az 54. percben Bese meg is szerezte a vezetést. Kanta szögletét lőtte kapura a vendégek játékosa, amely még megpattant egy hazai védőn, így került a labda Szűcs kapujába (0-1). Három perccel később Pölöskei próbálkozott a tizenhatos előteréből, lövésébe beleért egy védő, így Szűcs Lajos most is tehetetlen volt (0-2).

Egy perccel a gól után szépíthetett volna a Pápa, de Quinteiro 12 méteres lövését védte Hegedűs. Három perccel később ismét Quinteiro került helyzetbe, hasonló helyzetben viszont ezúttal kicsivel a kapu fölé lőtt. A 65. percben Szűcs Lajost tesztelte a szünetben beálló Varga, azonban a rutinos hálóőr is biztosan őrizte kapuját. Három perccel később ismét Szűcsé volt a főszerep, Eppel cselezte túl magát a kapussal szemben.

A hajrához érve mindent egy lapra tett fel a Pápa: a 71. percben Tóth Gábor éles szögből leadott lövését hatástalanította Hegedűs. A 75. percben eldőlni látszott a pápaiak sorsa: Griffith megkapta második sárgáját. Az emberelőnyt hamar újabb gólra válthatta volna az MTK, de Bese lövését bravúrral védte a pápai kapus a 80. percben. A végén még Kenesei veszélyeztetett egy távoli szabadrúgással, de középre tartó lövése nem okozott gondot Hegedűs kapusnak.

– Úgy érzem, az első gólig a Pápáé volt a meccs – mondta a Rangadó.hu szakértője, Dlusztus András, a Lombard Pápa sérült játékosa – Egészen addig a csapatomnak volt több veszélyes lehetősége. A mérkőzés képe alapján kiegyenlített volt a játék, talán kicsivel többet is birtokolta a labdát az MTK. De helyzetekig nem jutott el, csupán egy távoli lövést tudtak felmutatni, míg mi két nagy ziccert is elhibáztunk. Az első gól előtti szögletfiguránál azonban valaki nagyon lemaradt az emberéről, és ez a találat rányomta a bélyegét a folytatásra. Gyorsan megkaptuk a másodikat is, utána pedig már hiába tettünk meg mindent a szépítés érdekében, nem sikerült betalálni. Sőt, ekkor már az MTK-nak is több nagyobb helyzete adódott, a kinyíló védelmet többször is zavarba tudták hozni. Én úgy érzem, főleg az első találatig a miénk volt a meccs, bár a társak a meccs után azt mondták, a vendégek labdabirtoklási fölénye miatt ők kevésbé érezték ezt így.

Olvasói sztorik