NB I

Még a légy sem zümmögött

Az elmúlt évek tétmeccsein egyszer sem tapsolt ilyen kevés néző a magyar válogatottnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Körülbelül kétezer néző látta a helyszínen a Magyarország–Andorra világbajnoki selejtezőt. Az elmúlt években lejátszott tétmérkőzéseink közül abszolút negatív rekordnak számít ez a gyér érdeklődés. Az alacsony nézőszám oka ismert, hiszen négy nappal korábban egy nyolcast kaptunk a hollandoktól, illetve korábban simán vertek minket a románok is, így gyakorlatilag tét nélkül vágtunk neki az összecsapásnak.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában a nemzeti csapat azon mérkőzéseit vesszük sorba az elmúlt tíz esztendőből, amelyekre nem csak a válogatott pillanatnyi teljesítménye, rossz helyezése, hanem az azt övező lelombozó hangulat is rányomta a bélyegét.

Amennyiben a románok elleni, 2-2-re végződő zárt kapus világbajnoki selejtezőt nem számítjuk ezen mérkőzések sorába, akkor egészen 2008-ig kell visszanéznünk, hogy hasonló nézőszám-adatokra leljünk. A magyar válogatott augusztus 20-án Montenegrót fogadta. Erwin Koeman csapata 3-3-as döntetlent játszott a mintegy 1500 néző előtt rendezett barátságos mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban. Érdekesség, hogy ezt az adatot a Nemzeti Sport Online közölte, de másnap, a sportnapilap nyomtatott kiadásában már 3000 néző jelent meg, az MLSZ honlapja 4913, a montenegrói szövetség oldala pedig 9000 nézőt írt!

Barátságos meccseken többször is fogadta közel hasonló hangulat a válogatottat: 2003 áprilisában 5-1-re győztük le Luxemburgot, ennek az elfogadható sikernek sem tapsolt 1500-nál több néző a Megyeri úton. Az elmúlt évtized abszolút negatív rekordját pedig az észtek elleni 1-0-s vereség alkalmával könyvelhettük el, akkor az Üllői úton alig ötszáz csalódott szurkoló hagyta el a kijáratokat a novemberi hidegben.

Tétmeccseket tekintve abszolút rekord

Nem véletlenül nem volt szó eddig a selejtezők nézőszámáról. Egészen a mostani mérkőzésig nem produkált ilyen alacsony nézőszámot a nemzeti tizenegy a tétmérkőzésein. 2007-ben és 2004-ben is a Szusza Ferenc Stadiont töltötte meg mintegy 4000 érdeklődő: előbbi a Moldova elleni 2-0-s Európa-bajnoki selejtező, utóbbi az Izland elleni 3-2-re végződő világbajnoki selejtező volt. Az elmúlt tíz évben egyszer fordult elő, hogy a négyezer fő alá saccolták volna a lelátókon helyet foglalók számát: egészen máig a 2003. júniusi, Lettország elleni Európa-bajnoki selejtező vitte a prímet, a maga 3500-as nézőszámával.

Andorra ellen ez a szám még a kétezret sem érte el, így kedden este abszolút negatív rekord született. Innen kellene ismét felállni…

Olvasói sztorik