NB I

Jön a hajrá Európában

Hat csoportban lehet még kiélezett az utolsó két forduló.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sorsdöntő mérkőzések várnak a magyar válogatottra a következő napokban. Hollandia és Andorra ellen lépnek pályára a mieink, és csak hibátlan teljesítmény esetén várhatjuk biztosan a pótselejtező sorsolását. Azonban a miénken kívül több más világbajnoki selejtezőcsoportban is izgalmas napok következnek. A Rangadó.hu legújabb összeállításában kitekintünk az európai porondra, és megnézzük, hol várható még parázs hajrá az utolsó játéknapokon.

Bulgária vagy Dánia

A B-csoportban még kiadó az olaszok mögötti második hely. Reálisan két csapat, Bulgária és Dánia szerezheti meg a pótselejtezőt érő pozíciót. A bolgárok 13 ponttal, a dánok eggyel lemaradva, 12 egységgel állnak nyolc kör után. Mindkét csapatra egy könnyű és egy nehéz találkozó vár: az északiak otthon fogadják az olaszokat, majd az örményeket, míg a bolgárok először Örményországba látogatnak, utána pedig a csehekkel mérkőznek Szófiában. Könnyen lehet, hogy már pénteken eldől a második hely sorsa, de az is megeshet, hogy jövő kedden nevető harmadikként emlegetjük a jelenleg kilenc ponttal álló Csehországot vagy Örményországot.

Az osztrákok, és az utolsó szalmaszál

Izgalmas lehet a C-csoport hajrája is, amennyiben az utolsó előtti fordulóban Ausztria nem szenved vereséget Svédországban. A svédek ugyanis 17 ponttal a második helyen állnak, míg az osztrákok őket követik 14 egységgel. Az utolsó körben viszont a sógorok a Feröer-szigetekre látogatnak a három pont reményében, míg Svédország a csoportelső, revánsra készülő németeket fogadja.

Négy csapat három ponton belül

A második helyért folyhat nagy csata az E-csoportban. Svájc alighanem már csoportelső, de a pótselejtezőt érő második helyre még négy csapat is pályázik: Izland 13, Szlovénia 12, Norvégia 11, Albánia pedig 10 ponttal várja az utolsó meccseit. A párosítások is remekül alakulnak, hiszen ezen a héten Szlovénia–Norvégia, jövő kedden pedig Norvégia–Izland találkozókat rendeznek. Svájc sem lehet biztonságban, hiszen bár öt pont az előnye, két nagy hajrára készülő csapat (Albánia és Szlovénia) ellen méreti meg magát, így még az is lehet, hogy a biztos éllovast is bevonják a viaskodásba. A második izlandiak Ciprus ellen kezdik meg a hajrát.

Az oroszoknak hozni kell a kötelezőt

Az F-csoportban az első két hely az orosz és a portugál csapat között dől el. Oroszország csupán egy ponttal előzi meg a 17 pontos portugálokat, de az utolsó két körben Luxemburg és Azerbajdzsán lesz az ellenfél, így alighanem biztos az első hely sorsa. Matematikailag még Izrael is odaérhet, azonban erre minimális az esély.

Lépéselőnyben a bosnyákok

Hasonló a helyzet a G-csoportban: itt a bosnyákok 19 ponttal állnak az élen, őket követik ugyanennyi ponttal a görögök. A két csapatot már senki sem érheti utol, azonban az első helyért még nagy csata várható. A görögökre két hazai meccs vár Szlovákia és Liechtenstein ellen, míg a bosnyákok szintén fogadják Liechtensteint, és Litvániában zárják a csoportmeccseket.

A csoportelső van a legnehezebb helyzetben

A H-csoport is izgalmasan alakul: Anglia vezet 16 ponttal, őt követi Ukrajna és Montenegró egy-egy ponttal lemaradva, és még a lengyelek is három egységen belül állnak az elsőhöz képest. Az angolok eldönthetik a csoport sorsát akár már pénteken, hiszen Montenegrót fogadják a Wembley-ben. A másik két csapat is egymással vív nagy csatát: Ukrajna–Lengyelország. Anglia az utolsó meccsét is otthon játssza, a lengyel válogatott lesz az ellenfél, míg Montenegróra a moldovaiak, Ukrajnára pedig San Marino vár.

Olvasói sztorik