NB I

Moniz: ne idegeskedjünk!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Videoton – Újpest 3-0

José Gomes, Videoton: – Ahogy az első félidő is mutatta, nehéz mérkőzés volt ez a mai, de ezt tudtuk előre. Nagyon tiszteltük az Újpestet, hiszen jobb csapat annál, mint amit a helyezése mutat. Nagy múltú klubról van szó, amely a magyar foci történetében jelentős szerepet vállalt. Nagyon jó, kiegyensúlyozott kerete van. Nálunk bárki száll be, remekül pótolja azt, aki helyett pályára lép, ezt ma is bizonyítottuk. Bízom minden játékosomban, és bizonyították a fiúk, ha csereként állnak be, akkor is tudják segíteni a csapatot, és mindig készen állnak arra, hogy bevessem őket.

Kozma István, Újpest: – A második félidőben öt perc alatt lenyomtuk magunkat a víz alá, de az első félidőben sem az történt, amit terveztünk. Senki ne gondolja, hogy csak védekezni akartunk, de más, amit megbeszélünk, és más, amit megvalósítunk. Ha valakinek jól a kéthetes szünet, azok mi vagyunk. Rendet kell tennünk, főleg a fejekben.


Ferencváros – Honvéd 1-2

Ricardo Moniz, FTC: – Meg kellett volna szerezni a második gólt. Egy-nullnál és egy-egynél is megvoltak a lehetőségeink. Hátul pedig ugyanolyan gyengék vagyunk, mint korábban, ezen javítanunk kell. Nagyon fontos, hogy ne idegeskedjünk, ne veszítsük el a fejünket. Elemezni kell a dolgokat, és levonni a következtetéseket. Annak nincs értelme, hogy egymásnak ugorjunk, bízni kell a játékosokban. Pozitívnak kell lenni, hogy jöjjön az eredmény.

Marco Rossi, Honvéd: – Elégedett vagyok az eredménnyel és a látottakkal, de nem szabad elfelejteni, hogy a Ferencváros különleges lelkiállapotban futballozik, nem könnyű nekik játszani. Amikor vesztettünk, akkor is jól játszottunk. Fiatal a csapatunk, meccsről-meccsre fejlődnünk kell.


Pécsi MFC – Puskás Akadémia 1-2

Lőrincz Emil, Pécs: – A Puskás Akadémia kétszer átjött a félpályán és az első félidőben rúgott két gólt. A második félidőben már annyi sanszuk sem volt, viszont büntetlenül ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Úgy gondolom a helyzeteink alapján legalább nyolc-kettőre kellett volna nyernünk.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Úgy alakult a mérkőzés ahogyan elterveztük, vagyis győztesen távozhatunk. Nem jött könnyen ez a siker, viszont nagyon sokat dolgoztak ezért a fiúk és nem a játékminőségében léptünk előre, hanem a küzdeni tudásban. Rengeteg pontatlanság és eladott labda jellemezte a mai játékunkat, ennek ellenére szervezett védekezésből gyorsan áttudtunk menni kontrajátékba. Lencse megint megmutatta tehetségét és a két találatával eldöntötte a mérkőzést. A második félidőben talán jobban jöttünk ki, mint a Pécs. Abszolút az valósult meg, amit mi akartunk. A mérkőzés utolsó harmadában viszont már olyan nyomást gyakorolt ránk a PMFC, hogy érezhető volt a bosszú. Ez így is történt, feljöttek kettő-egyre és nagyon meleg utolsó perceket éltünk át. Ám a küzdeni tudás, illetve a fegyelmezett védekezés miatt megtudtuk nyerni a találkozót.

(forrás: pmfc.hu)


Haladás – Kaposvár 4-1

Artner Tamás, Haladás: – Nagyon készültünk, mert a Honvéd ellen elveszítettük hosszú veretlenségi sorozatunkat. Uraltuk a meccset, de kaptunk egy buta gólt, azonban a második félidőt megint nagyon jól kezdtük. Többször is variáltuk a játékrendszereket, megemelem a kalapomat a játékosok előtt. Radó András nagyon jó volt ma, de mindenkire büszkék lehetünk.

Prukner László, Kaposvár: – Ikszedik meccsen vertük meg magunkat. Ettől függetlenül gratulálok a Haladásnak. Az első öt percben kaptunk megint gólt. Negatív spirálban vagyunk, nehéz volt ezek után bármit is szakmailag hozzátenni. Megkérdőjelezhető néhány dolog: védtük sokáig a játékosokat, azonban a vesszőfutásnak nem csak szakmai, hanem képességbeli okai is vannak. Kínlódunk, azonban megpróbálunk talpon maradni.


MTK – Kecskemét 2-2

Garami József, MTK: – Elég sok gondom volt a meccs előtt, és van is még. Az első félidőben veszélyesebbek voltunk, ez eredményben is látszott. Másodikban sok hiba volt a játékunkban, a Kecskemét feljött és irányították a játékot. Az utolsó tíz-tizenöt percben nagyon hajtottunk az egyenlítésért, örülök, hogy legalább ez sikerült.

Bekő Balázs, KTE: – Az első harminc percet átaludtuk, nem volt ritmus, nem passzoltunk eleget. Nem igazán volt tudatos a játékunk, hibákat követtünk el védekezésben is, ami nem ránk jellemző az utóbbi időben. Ezt megbüntette az MTK, de felnőttünk a feladathoz, jól is játszottunk, szerkezetet váltottunk. A végén egy figyelmetlenség miatt elúszott a három pont, maradéktalanul így nem lehetek elégedett, de a srácoknak is azt mondtam, minden pontot meg kell becsülni.

(forrás: kecskemetite.hu)


Diósgyőr – Mezőkövesd 5-0

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Öt-null után nem kell sokat beszélni, az eredmény önmagáért beszél. De az biztos, hogy nem kezdtük jól a meccset, úgy látszik, hogy megviselt bennünket az öt győzelem zsinórban, azt gondoltuk, elég, ha kimegyünk a pályára. A huszonötödik percben átszervezést hajtottunk végre, hadrendet váltottunk, a szélre húztuk ki a játékot, és ebből gólt rúgtunk. A második félidőben a piros lap után már egyértelmű volt a győzelem. Gratulálok a fiúknak, de holnap új nap kezdődik, dogoznunk kell tovább, készülni a Paks elleni bajnokira, a Ligakupa meccsekre. Voltak jó teljesítmények, Bacsa Patrik szárnyalt, ha valaki, akkor ő ma biztosan kiharcolta, hogy ott legyen a kezdőcsapatban.

Véber György, Mezőkövesd: – Csúnya lett a vége, a mi részünkről. Az első huszonöt perc nem úgy nézett ki, hogy öt-null lesz a vége, hellyel közzel megvalósítottuk, amit szerettünk volna, kivéve azt, hogy előnyhöz jussunk. Aztán egy mozdulat megváltoztatta a meccset, Futács helyzetére gondolok, onnan átvették a hazaiak az irányítást és az első félidő végén jobban játszottak. Innen az én szakmai értékelésemnek vége, mert a második játékrészben sok embert tett azért, hogy ne lehessen miről beszélni, kettő-null után a csapatom több játékosa is, mert emberhátrányban is lehet többféleképpen futballozni.

(forrás: boon.hu)


Győr – Pápa 4-1

Pintér Attila, Győr: – Más mérkőzéseken is fel kellene tenni az ilyen kérdéseket – reagált a szakvezető arra a kérdésre, hogy vajon miért tűnt álmosabbnak az első félidőben csapata. – Egy jól szervezett Pápával játszottunk, melyet a Ferencváros kettő-nullra, illetve a Videoton is csak kettő-egyre tudott legyőzni. Szerintem ezek a csapatok jobban szenvedtek mostani ellenfelünk ellen, mint mi. Amit terveztünk, azt sikerült is megvalósítanunk. Ha valaki megnézte a meccset, az láthatta, hogy négy-egyre nyertünk.

Tóth Bálint, Pápa: – Nem vagyok most jó riportalany, nem szeretném elmondani, hogy miért mondtam azt a csapatnak a kispadnál, amit. Mentális okai vannak a mostani szereplésünknek. Ilyen állapotban voltunk az elmúlt időszakban. A Pécs elleni meccs után nem tudtuk folytatni az ott mutatott játékunkat, de biztos vagyok benne, hogy két-három hét múlva rendben lesz a csapat.


Debrecen – Paks 2-2

Kondás Elemér, DVSC: – Az ellenfelünk kontrákra játszott, de így is rengeteg helyzetünk volt. Büntetőt is hibáztunk, sajnos ma ennyit tudtunk kihozni ebből a meccsből. Sajnos semmi nem jött be, de úgy érzem, így is megérdemeltük volna a győzelmet. Óriási helyzeteink voltak, de ezek ma nem mentek be. Egy szöglet után egyenlített az ellenfelünk. Ki voltak osztva az emberek, de egyvalaki lemaradt. A tizenegyessel mi kerülhettünk volna előnybe, de nem sikerült értékesíteni. Nem sikerült megoldani a cserét sem, ebből kaptuk a büntetőt. Ki tudtunk egyenlíteni, de a győzelmet már nem sikerült kiharcolni.

Horváth Ferenc, Paks: – Lehet, a vendégtáborba kellett volna ülnöm, ott szurkolhattam volna. Annyi történt a kiállítás előtt, hogy adtak egy olyan tizenegyest, ami szerintem nem volt jogos, én pedig csak megkérdeztem, hogy mi történt. Semmi csúnyát nem mondtam, de sajnos a ketrecből nem szabad kimenni. Ez olyan, mint az állatkert. Érdekes játékot játszottunk. Természetesen nem én találtam ki, nálam sokkal okosabb edzők, például a mostani Juventus és a régi Barcelona játszott hasonló játékot. Persze, nem szeretném összehasonlítani a csapatomat ezekkel az együttesekkel. Voltak helyzeteink, kapufát is lőttünk, de az alapja ennek a játéknak az a hozzáállás, amivel ma is játszottunk. Látok lehetőséget ebben a játékstílusban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik