NB I

A Loki „óriási” győzelme

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újpest – Pécs 1-1

Kozma István, Újpest: – Az első félidőben nem tudtunk az ellenfélre nyomást gyakorolni, mivel a ki- és visszapattanó labdák hetven-nyolcvan százalékát a Pécs szedte össze. Ráadásul megint nem kidolgozott helyzet után kaptuk a gólunkat, mivel egy támadó vert meg két védőnket is. Ettől függetlenül volt négy nagy helyzetünk, nagyon kellett az is, hogy a félidő vége előtt kiegyenlítsünk. A szünetben rendeztük a sorokat és a második félidőre igazán harcos lett a csapat. Mindent megtettek a játékosok a győzelemért, ám ez ma nem jött össze, pedig nagyon kellett volna, mert ezekkel az egy pontokkal nem megyünk semmire.

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidőben úgy gondolom, hogy elég jól futballoztunk, megszereztük a vezetést és voltak lehetőségeink is. A negyvenötödik percben viszont ahelyett, hogy eldugtuk volna a labdát, vagy kontráztunk volna, elveszítettük azt, ekkor nagyot hibáztunk. A második félidőben már nem tudtunk olyan hatékonyan kontrázni, de azért akkor is volt egy-két lehetőségünk és volt kapufánk a meccs végén is. Nyerni szerettünk volna, kis szerencsével szerintem ez sikerülhetett is volna, emiatt van egy kis hiányérzetem, de lehet, hogy holnap már azt mondom, hogy értékes pontot szereztünk Újpesten.


Debrecen – MTK 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet, mert a kiállítás után sem álltunk vissza defenzíven védekezni, inkább a középpályán áldoztunk be egy pozíciót, és ugyanúgy két csatárral játszottunk. A srácok erőn felül teljesítettek, minden dicséretem az övék. Mindent megtettek, amit kellett, és egy óriási győzelmet arattunk. Tudtuk, hogy nehéz ellenfél lesz az MTK, jól játsszák ezt a játékot, nekünk pedig volt egy kiállításunk az elején. A srácok extramennyiséget futottak, nagyon sokat tettek hozzá, kisegítették egymást. Az MTK azt játszotta, amit vártunk, tehát sokpasszos játékot, de most úgy érzem, jobbak voltunk.

Garami József, MTK: – A helyzet az, hogy az emberelőny nem mindig jelent győzelmet, csak körülbelül hatvan-hetven százalékban. De a probléma nem ez, mert az első félidő elején nem volt emberelőny, és akkor voltak a legnagyobb helyzeteink, és sajnos már nem először nem találunk be. A Debrecen egyszerűen megoldja a támadójátékot, fölrúgja a két magas embernek a labdát, de ebből sem volt probléma. A második félidőben úgy gondolom, hogy ez az egyetlen kapura lövés volt, ami a Debrecen részéről történt, és gól lett. Persze hibáztunk, mi pedig sajnos az utána kínálkozó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni. Úgy gondolom, hogy minimum döntetlent érdemeltünk volna a játék képe és a helyzetek alapján. Most már tele vagyunk építkezéssel, szóval lassan pontokat kéne szereznünk.


Kaposvári Rákóczi – Diósgyőr 0-2

Prukner László, Kaposvár: – Jár a gratuláció a DVTK-nak. Győzelmi kényszer alatt vagyunk folyamatosan, és a Honvéd elleni meccshez hasonló volt a mai is, hiszen az elején gólt kaptunk, utána pedig ellenfelünk kényelemesen tudott játszani. Volt null-egynél négy-öt ziccerünk, ha akkor kiegyenlítünk más a szituáció. A második félidőt ismét győzelmi kényszer alatt kezdtük, aztán amikor próbáltam váltani, cserélni, abban a pillanatban gólt kapunk, úgy, hogy díszkíséretet adtunk a gólpasszt adónak. Ekkor eldőlt a meccs, mert néhány játékos mentálisan feladta.

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Elemeztük a Kaposvár játékát, és pszichológiai okok miatt kértem egy gyors gólt a csapattól, mert úgy gondoltam, sokat számít, hogy fog belemenni a meccsbe ellenfelünk. Ez sikerült, a korai gól sokat segített, és később is volt sok helyzetünk, amelyeket nem rúgtunk be. A biztos, szigorú játékra koncentráltunk, ebben volt sikerélményünk. Nem is tudom mikor voltam ilyen nyugodt egy meccsen, ezt nem nagyképűségből mondom, csak vártam, hogy mikor rúgjuk a második, harmadik gólt. Gratulálok a csapatomnak, kívánom a Kaposvárnak, hogy minél hamarabb álljanak fel.


Kecskemét – Győri ETO 1-0

Bekő Balázs, Kecskemét: – Ez a siker úgy kellett, mint egy falat kenyér. Nagyon sokat küzdöttünk érte, le a kalappal a fiúk előtt. Nyilván nem a játék szépségével nyertük meg a meccset, de a mi helyzetünkben a mindenek feletti odaadás és szív nagyon kellett ma, mert nagyon jó csapat a Győr. A két klub lehetőségeit nem lehet összehasonlítani, tehát nem indulhatunk ki abból, hogy sziporkázva futballozzunk, mert akkor kivégezhetjük saját magunkat. Hősies küzdelem volt, amikor a Győr kijjebb jött egy picit, akkor többet vártam a kontráktól, mert rengeteg lehetőségünk volt. Kicsit több pontossággal további gólokat rúghattunk volna, és akkor nyugodtabb a vége, de ez ma egy ilyen játék volt.

Pintér Attila, Győr: – Ezt a játékot gólra játsszák. Hiába borult fel a pálya, többet birtokoltuk a labdát, és próbáltuk veszélyesek lenni. Voltak lehetőségeink, amelyek kimaradtak, és azt hiszem, egy-két embernek el kell gondolkoznia, mert azt hiszi, hogy felviszi a cipőjét a pályára, és azzal nyerni fog. Talán egyszer rúgott kapura a Kecskemét, és azzal meg tudta nyerni a mérkőzést. A lehetőségeket be kell rúgni. A csapat megpróbált mindent megtenni, hogy nyerjen, de egy-két ember teljesítményével nem vagyok elégedett. Sokkal többet kell vállalkozni, sokkal többet kell tenni a győzelemért, ami egy-két játékosunkban nem volt meg.


Bp. Honvéd – Sz. Haladás 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Mielőtt magát a mérkőzést elemezném, szeretnék kitérni Adams sajnálatos esetére. Ez egy nagyon szomorú eset. Tudom, hogy a Ferencváros a Honvéd legnagyobb riválisa, de nem lehet elmenni szó nélkül az esemény mellett. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket, jókívánságunkat a Ferencváros csapatának és elsősorban a beteg játékosnak. Lelkiekben ott vagyunk vele. Magáról a mérkőzésről annyit mondanék, hogy nagyon nehéz meccs volt. Jó meccset játszottunk, inkább taktikai csata zajlott a pályán. Nem volt sok helyzetünk, ahogy a Haladásnak sem. A szombathelyiek ellen mindig nehéz játszani, jó játékosokból álló, jól felkészített csapat. Fel is készülnek ellenünk rendszeresen, jól ismernek minket. Ezért meglehetősen nehéz ellenük játszani, ez a mai találkozóra is igaz volt. Nagyon fontos három pontot szereztünk.


Kaposvári Rákóczi – Diósgyőr 0-2

Prukner László, Kaposvár: – Akárcsak a Honvéd ellen, most is nagyon korán kaptuk a gólt, amit durva egyéni hiba előzött meg. Ez nagyon megfogta a csapatomat, az ellenfelünk viszont nyugodtan játszhatott. A meccs végére sajnos több játékosunk is feladta, ami megengedhetetlen.

Tomislav Szivics, Diósgyőr: – Megpróbáltuk kielemezni a kaposváriak játékát, minél jobban felkészülni belőlük. Gyors góllal akartunk nyitni, ami szerencsére össze is jött. Végig mi uraltuk a játékot, nagy különbség volt a két csapat között.


Puskás Akadémia – Ferencváros 3-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Annak ellenére, hogy a Ferencváros jobb csapat, mint a Puskás Akadémia, játékosaink elszántak voltak és minden taktikai utasítást igyekeztek pontosan végrehajtani a pályán és így tudták eltüntetni a pályán a tudásbeli különbséget. Úgy érzem, látszott, hogy miért van szükség idősebb játékosokra a csapatban. Nem biztos, hogy ha a fiataljaink vannak végig a pályán, nem szereztek volna ekkora sikerélményt a Ferencváros ellen. A mai sikerből önbizalmat tudnak meríteni. A korábbi NB I-es meccseinken sokszor érdemtelenül kaptunk ki, a soproni kupameccsen éreztem ezt, hogy bármelyik csapat nyerhet, végül ebből mi jöttünk ki győztesen. Kezdünk összeállni, megvan a csapatkohézió, a csapaton látszik a folyamatos fejlődés.

Ricardo Moniz, FTC: – Szeretnénk gratulálni kollégámnak!. A mai mérkőzésem kiderült, hogy ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor nem tudunk nyerni. Nem kezdtünk rosszul, egy olyan játékhelyzet után szereztek vezetést a hazaiak, amikor is nem tudunk megoldani a védőfeladatot. Ezt követően tudtuk, hogy felállt védelem ellen kell játszanunk, sajnos nem tudtunk egyenlíteni, bár Bönig révén a kapufát is eltaláltuk. A második félidőben hajtottunk az egyenlítésért, de ahelyett, hogy ez bekövetkezett volna, újabb ólt kaptunk a védőjéről leforduló Lencse László révén. Nagyon megnehezítette a dolgunkat, hogy emberhátrányban kellett futballoznunk, sok kockázatot vállaltunk az egyenlítésért, három védővel futballoztunk, de már nem tudtuk szorossá tenni a végjátékot. Azt kell mondanom, hogy megérdemelt hazai győzelem született.


Lombard Pápa – Videoton 1-2

Tóth Bálint, Pápa: – Nem először bizonyítjuk, hogy nagyszerű karácsonyi csapat vagyunk, úgy ajándékozzuk oda a kezdésnél az előnyt az ellenfélnek. A játékosok még nem döntötték el, hogy nem vagyunk olyan jó csapat, hogy ezt megengedhessük magunknak. Becsülettel küzdöttek, hajtottak a srácok, gólhelyzeteket alakítottunk ki, amelyek kimaradtak. Ki lehetett volna kihozni ebből egy ikszet is, de sajnos megint búslakodnunk kell, mint a Fradi-meccs után, mert ennyi fórt nem lehet adni egy csapatnak. Kicsit érezhető volt, hogy gazdag csapat az ellenfél, mi pedig a szegény kis városi csapatka, mert olyan előnyöket kaptak, amit nagyon sokan nem vesznek észre, de hát, aki futballozott, az érzékeli ezt.

José Gomes, Videoton: – Jól kezdtük a mérkőzést, az elején sikerült előnyhöz jutnunk, aztán még egy gólt szereztünk. Kívülről úgy tűnhetett, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, de végül nem lett az. Sikerült megnyernünk a mérkőzést, ami egy nagyon jó eredmény, hiszen már ezen az egy meccsen több pontot szereztünk, mint tavaly idegenben és hazai pályán összesen a Pápa ellen. Lényegtelen, hogy a gólt les előzte-e meg, mert utána ez egy másik mérkőzés lett. A pályán nem volt egyszerű játszani, nehéz volt a talaj, egy kicsit göröngyös. A három pontot megszereztük, és most ez a legfontosabb.


Paks – Mezőkövesd 1-1

Horváth Ferenc, Paks: – Nehéz erről a mérkőzésről bármit is mondani. Rengeteg helyzetünk volt, sok beadás… Valamit a kollégám jobban tud, a nőkhöz szerintem jobban ért, mert Fortuna istenasszony ma nagyon mellettük volt. Nem tudtunk gólt lőni, sajnos van ilyen, sokkal nagyobb felelősséggel kell az elől lévőknek játszaniuk. Három csatárral játszottunk, de én nem tudok helyettük előremenni és berúgni a helyzeteket. Nincsen semmi probléma, játékban most is toronymagasan az ellenfél fölé nőttünk, még akkor is, ha tíz emberrel játszottak, de azt is el kellett valahogy érni. Be kell rúgni a helyzeteket, apró kis gólokkal bosszantani az ellenfelet. El kell gondolkodni annak a felelősségén, hogy ha egy játékos kihagy egy helyzetet, az ugyanolyan, mint amilyen gólt a kapusunk kap. Vannak olyan dolgok, amikre jobban oda kell figyelni.

Véber György, Mezőkövesd: – A csapat teljesítette elvárásaimat, alázattal küzdött, harcolt. Mivel tíz emberrel játszottunk, ezért különösen értékes az egy pontunk.

Olvasói sztorik