NB I

„Nyugodt szívvel várhatjuk a derbit”

Balogh Balázs elmondta, egész héten jó hangulatban készültek, és nyerni szeretnének a Fradi ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ki ne tudná, hogy vasárnap délután rendezik a derbit, vagyis az őszi Ferencváros–Újpest rangadót a Puskás-stadionban. A két klub közös történelmében nincs sok játékos, aki mindkét csapatban megfordult, a közelmúltból Wukovics László és Szűcs Lajos példáját említhetnénk.

Az újpestiek jelenlegi keretében ott van Balogh Balázs, aki a tavalyi évad után napjainkban is alapembernek számít. Ő a közelmúltban, egészen pontosan 2003 és 2010 között az FTC utánpótlásában nevelkedett. Az Újpest FC péntek délelőtt sajtónyilvános edzést tartott, amelyen a Rangadó.hu is ott volt. A gyakorlás után a 23 éves középpályás elmondta, nem tagadja meg pályafutása ferencvárosi időszakát, de jelenleg már csak egy klub létezik számára Magyarországon.

– Az edzést figyelve egyértelműen megállapítható, hogy a hangulat teljesen rendben van!

– Persze! Miért ne lenne rendben? Attól függetlenül, hogy nem szereplünk olyan jól a bajnokságban, fontos meccsre készülünk. A derbiről senkinek nem kell mesélni, mindenki tudja, milyen meccs van előttünk. Egész héten jó hangulatban készültünk, és nyerni szeretnénk – mondta Balogh Balázs.

– Jelentős erősítések történtek az elmúlt hetekben, de sikerül már összeszoknia a társaságnak?
– Én azt mondom, hogy már összeálltunk. Nagyon jól felkészített csapat vagyunk, nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés alatt is, és az utóbbi egy hónapban is, miután jöttek az újak. Nyugodt szívvel várhatjuk a derbit, úgy gondolom, nagyon jó esélyeink vannak.

– Mi kell ahhoz, hogy a szerencse is a csapat mellé álljon, és a peches döntetlenekből győzelem legyen?
– Ebben fejlődnünk kell, hogy több szerencsénk legyen. Azt hiszem, mondhatom, hogy eddig a legtöbb mérkőzésünkön jól játszottunk, vezettünk is, de a végén egyenlítettek, tehát nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Keményebben kell tovább dolgozni, vagy még keményebben, mint eddig, akkor mellénk fog állni a szerencse.

– Van-e jelentősége a pályának, hiszen a Puskás-stadionban nagyon távol vannak a szurkolók.
– Nagyon hangulatos, amikor a nézők egy karnyújtásnyira vannak tőlünk, és felrobban a stadion. Most nem ez lesz, de biztos vagyok benne, hogy ettől függetlenül pokolian jó hangulat lesz.

– Korábban szerepelt a Ferencvárosban is, ezért többszörösen is pikáns lehet ez a párosítás…
– Emiatt mindig megkapom a viccelődéseket és a zrikálásokat. Számomra ez a meccs nagyon fontos. Nem mondom el az előzményeket, hogy miért, de a Fradi ellen nekem mindig van pluszmotivációm. Nem tagadom meg azt az időszakot, amikor a Ferencvárosban voltam, de jelenleg számomra már csak egy klub létezik Magyarországon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik