NB I

„Minden nap erről szól”

Kabát Péter elmesélte, hogy a hétvége közeledtével egyre többet foglalkoznak a derbivel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap rendezik a Ferencváros–Újpest rangadót a Puskás-stadionban. A magyar labdarúgás legnagyobb rangadóját a Fradi a harmadik, ellenfele viszont a 11. helyről várja. A lila-fehérek rutinos csatára, Kabát Péter az előző szezonban mindkét derbin gólt szerzett, és a mostani sorozatban is három találatnál jár. Szerinte a külföldi játékosok is átérzi a mérkőzés fontosságát. A Rangadó.hu érdeklődésére hozzátette: nagyon bízik benne, hogy az újpesti szurkolók is ott lesznek a lelátókon.

– Minden nap erről szól, ahogy közeledik a derbi, egyre többet foglalkozunk vele. Nagyon kemény mérkőzés lesz, hiszen a derbi mindig arról volt híres, a két csapat helyezésétől függetlenül – mondta Kabát Péter.

A rutinos csatár úgy véli, számukra előny, a Fradi számára talán hátrány lehet, hogy a Puskás Ferenc Stadionban rendezik a nagy rangadót.

– Messzebb vannak a szurkolók a pályától. A Puskás nem olyan, mint az Üllői úti stadion volt, ahol közvetlenül a pálya mellett kezdődött a lelátó, és aki felkapaszkodott a kerítésre, majdnem el is tudta érni a játékosokat. Biztos sokan lesznek, és sokan buzdítják majd a Ferencvárost, de bízunk benne, hogy a mieink is eljönnek, és nekünk is sokan szurkolnak majd – folytatta Kabát.

Mindkét oldalon nagyon sok külföldi szerepel a csapatban, de aki úgy gondolja, hogy emiatt a magyar játékosok teljesítménye fogja eldönteni a derbit, az Kabát Péter szerint téved.

– A külföldiek is átérzik a rangadó fontosságát. Nézünk videókat is, tehát tudják, milyen jelentősége van a csapat, a klub és a szurkolótábor számára a Fradi elleni meccsnek, és a hátralévő napokban is ezt fogjuk beléjük sulykolni – szögezte le az Újpest csatára.

Mégis lesznek szurkolók?

Az ultrasliberi.hu hétfői cikke szerint az újpesti szurkolói csoportok nem lesznek ott a hétvégi, Ferencváros elleni derbin. Most úgy tűnik, Kabát Péter kívánsága teljesül, és mégsem maradnak támogatás nélkül a lilák. A Viola Fidelity szurkolói csoport hosszas egyeztetések után úgy határozott, hogy visszatér a lelátóra.

„Reméljük, szurkolótársaink mellénk állnak, és megmutathatjuk újra az országnak, hogy Magyarország egyetlen igazi futballpárosítása élőben sokkal fényesebb és hangulatosabb. Szerintünk a legjobb alkalom a visszatérésre ez a mérkőzés, az ország mérkőzése. Eljutottunk arra a pontra, hogy a szavak már mit sem érnek, és a lelátókat Magyarországon újra meg kell tölteni. Együtt, egységben, fegyelemben ez sikerülhet!” – írja a ViolaFidelity közleménye a Facebookon.

Olvasói sztorik