NB I

A listázás nem pálya

Az MLSZ a szurkolói kiírások cenzúrázásával korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr–Újpest mérkőzésen a rendezők eltávolították a Listázás nem pálya feliratú transzparenst. A miskolci szurkolók ezzel kapcsolatban állásfoglalást kértek az MLSZ-től. A válaszlevélből a haladas.hu tett közzé egy részletet:

A 2013. augusztus 31-én megrendezett DVTK–Újpest FC bajnoki mérkőzésen a rendezők eltávolították „a listázás nem pálya” feliratú drapériát.

Ennek oka az volt, hogy az említett kiírás – az MLSZ illetve, annak egyik tagszervezetének rendezvényén – a futballtársadalmat képviselő szövetség alapvető törekvésével szemben foglalt állást. A drapéria ráadásul azt a hamis látszatot kelti, mintha bármiféle jogellenes eljárás, listázás lenne a mérkőzés látogatásának feltétele. Ezzel szemben a valóság az, hogy a beléptetéskor név szerinti azonosítás történik, ami jogszabályi kötelezettség, de semmi esetre sem listázás. A megtévesztő tartalmú felirat által sugalltakkal ellentétben az MLSZ mindenben a jogszabályokban foglaltaknak kíván eljárni és így tesz a jövőben is.

Mindezekre tekintettel a rendezőség a molinó levetetésével szabályszerűen, hatáskörét nem túllépve, és a vonatkozó szabályzatok valamint az MLSZ elvárásai szerint járt el.”

Az MLSZ válaszleveléből tehát kiderül: egyetlen stadionban sem lehet kihelyezni ilyen feliratú molinót.

Ugyan, kit érdekel a szólásszabadság, illetve a véleménynyilvánítás szabadsága? A cenzúrázó MLSZ-t biztosan nem…

A diósgyőri ügy előzményei ide kattintva, illetve ide kattintva megtekinthetők! Szurkolói képgaléria ide kattintva látható!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik