NB I

Veretlen dánokat vertünk

Videó-sorozatunk második részében a dán–magyar vébéselejtező és a Debrecen EL-győzelme következik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken Bukarestben találkozik egymással a román és a magyar válogatott. A szeptember 6-i világbajnoki selejtezőn a tét nem kicsi, hiszen a győztes életben tarthatja továbbjutási esélyeit a jövő évi világbajnokságra.

A Rangadó.hu egész héten interjúkkal és érdekes összeállításokkal hangol a nagy meccsre. Legújabb cikk-sorozatunkban az elmúlt évek általunk vélt legnagyobb magyar sikereit idézzük fel. Minden nap egy válogatott- és egy klubmérkőzés összefoglalóján keresztül elevenítjük fel azokat a pillanatokat, amikor csapataink – bár előzetesen gyengébbnek találtattak – nagy eredményeket értek el.

Nem jutottak ki veretlenül a vébére a dánok

Sorozatunk második részében a 2009. október 14-én rendezett Dánia–Magyarország világbajnoki-selejtezőt idézzük fel elsőként. A találkozó már egyik csapatnak sem bírt különösebb téttel, hiszen szinte biztos volt, hogy a mieink az A-csoport negyedik, míg az északiak az első helyén végeznek. Azonban – a többi között a svédekkel és portugálokkal megerősített csoportban – a kilenc forduló óta veretlen Dánia idegenbeli 1-0-s legyőzése így is hatalmas siker volt.

Olaszokat vert a Debrecen

Következő klubmérkőzésünk a Debrecen–Sampdoria találkozó. Mint ismert, a Loki a 2009-es Bajnokok Ligája-szereplés után 2010-ben az Európa Liga csoportkörében mérettethette meg magát. A magyar csapat egészen az utolsó fordulóig pont nélkül állt, azonban a végén az olasz Sampdoria ellen sikerült megszerezni az első pontokat – Kabát Péter duplájának köszönhetően.

Az első gól:

A második gól: