NB I

Szombat esti gáz

A Mezőkövesd vezetést szerzett, de romokban heverő védelme hat gólt beszedett Újpesten.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Újpest FC – Mezőkövesd-Zsóry 6-1 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Ligot, Vermes (Litauszki, 86.), Juanan, Antón – Tshibuabua, Balogh B., Vasziljevics, Simon K. (Horváth R., 81.) – Ahjupera, Lázár B. (Kabát, 67.). Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Mezőkövesd: Szántai – Éles Sz., Szalai V., Hegedűs D., Hegedűs Cs. – Dobos, Farkas I B., Irhás (Olasz D., a szünetben), Petneházi (Bagi, 73.) – Balajti (Bogdány, 59.), Menougong. Edző: Véber György
Gólszerzők: Simon K. (31., 51.), Ahjupera (45., 65.), Tshibuabua (82.), Kabát (91.), illetve Menougong (15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra sem teljes az újpesti keret: ezúttal Szankovics, Toricska, Sztaniszavljevics, Proesmans és Molnár Sándor is hiányzott sérülés miatt.

A kilencedik percben egy újpesti szögletet követően az előrehúzódó Vermes Krisztián fejelt öt méterről, a labda a kapu tetejére hullott. Az első tíz percben a házigazda volt aktívabb, a lila-fehérek éreztették, hogy otthon akarják tartani a pontokat. Ehhez képest némileg meglepő volt, hogy a 15. percben Farkas I Balázs nagyszerű passzát Menougong 14 méterről a kapuba lőtte (0-1).

A kameruninak a folytatásban is voltak veszélyes megoldásai. A borsodiak domináltak, de a 31. percben egyenlített az Újpest: Ahjupera ugratta ki Simon Krisztiánt, aki a kapuig gyalogolt, és kilőtte a hosszú sarkot (1-1). Ezután is adódtak helyzetek mindkét oldalon, de újabb gólt csak a fővárosiak értek el: a 45. percben Antón remek centerezését Ahjupera értékesítette (2-1).

A 49. percben ismét Menougong teremtett veszélyt a hazai kapu előterében, de ziccerig nem jutott. Két perccel később Tshibuabua ugratta ki tökéletesen Lázár Bencét, aki önzetlenül Simon Krisztiánhoz passzolt, ő egy ideig körülményeskedett, majd a hálóba lőtt (3-1). A harmadik hazai gól után az újpestiek átadták a kezdeményezést a Mezőkövesdnek, de a vendégek nem tudtak mit kezdeni a betömörülő ellenféllel.

A 65. percben Antón tekert középre, ahol Ahjupera tökéletes ütemben érkezett, és a kapuba fejelt (4-1). A 78. percben Dobos lövését védte Balajcza. Három perccel később Menougong kapáslövése suhant el a kapufa mellett. Ami nem jött be a vendégeknek, az bejött az újpestieknek: Kabát visszapasszolt labdáját Tshibuabua 16 méterről a hálóba lőtte (5-1). A 91. percben megfordultak a szerepek: a kongói csatár hozta remek helyzetbe Kabát Pétert, aki szintén betalált (6-1).

– Sajnálom Véber Györgyöt, aki a játékosom volt, most pedig edzőkolléga. Nagy verésbe szaladtak bele, pedig az első félidőben megfelelően kezdtek – mondta a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok labdarúgója, későbbi edzője. – Újonc létére támadószellemű futballt játszik a Mezőkövesd, de nem biztos, hogy alkalmas erre a keret, mert ez nyitottabb játékot von maga után. Persze, én ezt a futballt szeretem, mert ez szórakoztató és eladható, de látszik, hogy még nem tudják kilencven percen keresztül ugyanazt a teljesítményt hozni. A második félidőben már nem bírták erővel, bár vannak a keretben olyan játékosok is, akik rendelkeznek élvonalbeli rutinnal. Az újpestiek nagyszerűen használták ki a helyzeteiket, és megérdemelten nyertek. Véber Györgynek át kell gondolnia, milyen játékot kér a csapatától, mert a szép, látványos és eredményes egyszerre nem működik. Van bennük játékszellem, ami ezt eredményezheti, de ahhoz állandósítaniuk kell azt a teljesítményt, amit a Kecskemét ellen nyújtottak.

Olvasói sztorik