NB I

Gigaberuházás készül Szombathelyen

A miniszter elmondta, még idén elkezdődhet a többmilliárdos stadionfejlesztés Szombathelyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még az idén elkezdődhet a Haladás-stadion felújítása. Orbán Viktor kormányfő a Puskás Akadémia honlapján megjelent interjúban a stadionépítésekről elmondta: a szombathelyi stadiont a Magyar Labdarúgó Szövetség pénzügyi rendszerén kívül, közvetlenül hozzák rendbe, a látványtervek már elkészültek. Hozzátette: azt szeretné, ha a kormány ezekről még a nyáron dönteni tudna, s így még idén elkezdődhetnének a munkálatok.

A Haladás-stadion ügyével kapcsolatban a Vas Népe megkereste dr. Hende Csaba honvédelmi minisztert, Szombathely országgyűlési képviselőjét, aki elmondta, a stadion terveit többéves előkészítés előzte meg, és még nyáron dönthet a kormány arról, hogy a szükséges pénzügyi eszközöket Szombathely rendelkezésére bocsátja.

A képviselő hangsúlyozta: sokmilliárdos gigaberuházás várható. Emlékeztetett: néhány hónappal ezelőtt a kormány úgy döntött, hogy az érintett Haladás ingatlanok a MÁV tulajdonából Szombathelyhez kerülnek, méghozzá ingyen.

– A következő lépés a régi stadion rekonstrukciója, aminek a költségét a kormány biztosítani fogja – fogalmazott Hende Csaba, emlékeztetve, hogy a korábbi, tizenhárom milliárdos adósság átvállalás mellett most újabb jelentős pénzügyi segítség segíti a megyeszékhely fejlődését. – Tervszererűen haladunk a miniszterelnökkel és a polgármester úrral közösen elhatározott fejlesztések útján.

Olvasói sztorik