NB I

Hol vannak a Hali-stadion tervei?

Jól eldugták, az biztos, pedig a miniszterelnök azt ígérte, már idén nekilátnak a felújításnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Orbán Viktor miniszterelnök a Puskás Akadémia honlapján vasárnap megjelent interjúban azt mondta, további négy stadion felújítását tervezik, köztük a Haladásét is. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a látványtervek készen vannak, akár idén elkezdődhetnek a felújítások.

A nyugat.hu szerette volna megnézni a látványterveket, és főleg megmutatni olvasóinak, de nem járt szerencsével. Tóth Miklós, a szombathelyi labdarúgók ügyvezetője azt mondta, a Haladásnál nincsenek látványtervek, olvasta a nyilatkozatot és utánajár a dolognak.

A Rangadó.hu munkatársától tájékozódási időt kért, és visszahívást ígért Marton Zsolt alpolgármester is. Úgy fogalmazott, információkat kell még begyűjtenie.

– Nagyon örülök, hogy felújítják a stadiont, de én nem tudok róla, hogy már elkészültek volna a tervek. Nekem senki nem mutatott ilyesmit – mondta Kovács László, aki egy hónappal ezelőtt mondott le a Haladás VSE ügyvezetői posztjáról.

A mostani ügyvezető, Pödör Zoltán azt mondta, ő sem tud a tervekről.

– Hivatalosan nincs tudomásom róla, hogy lennének ilyen tervek. Az önkormányzat szervei foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Június óta vagyok hivatalban, azóta sok mindenről egyeztettünk, de idő hiányában idáig még nem jutottunk el, tehát nem történtek tárgyalások ebben a témában – magyarázta a klubvezető.

Czeglédy szerint megérdemlik

A nyugat.hu telefonon érte utol dr. Czeglédy Csabát, az MSZP frakcióvezetőjét. A korábbi sportért felelős alpolgármester idejében készült ugyanis egy terv, amely körülbelül másfél-két milliárd forintból hozta volna rendbe a pályát. A gyepszőnyeget a fedett tribünhöz közelebb vitték volna, nagyobb lett volna a küzdőtér, és a másik három lelátót is közvetlenül a pálya mellé építették volna, és befedésüket is tervezték.

– Ha valahol, akkor Szombathelyen indokolt, hogy felújítsák a stadiont – reagált a hírre dr. Czeglédy Csaba, az MSZP frakcióvezetője. – Az itt élőknek pedig egyáltalán nem kell emiatt szégyenkezniük, mert átlagon felüli adóbefizetőknek számítunk, és abból a sok-sok milliárdból, amit ez a kormány elvont a szombathelyiektől, bőven kell, hogy jusson a stadionra. Azt csak remélni tudom, hogy ez a felújítás nem azt a célt szolgálja, hogy egyesek saját zsebüket megtömve, közpénzt lopjanak el a városunktól. Másfél-kétmilliárd forintnál nem kerülhet többe a beruházás, kíváncsian várom, hogy ennek ellenére milyen grandiózus tervekkel állnak elő. Mindenesetre én az elmúlt három évben semmilyen tervet nem láttam, amit a mostani vezetés készített volna. A városvezetést egyébként arra kérem – ha egyáltalán egyeztet velük a kormány –, hogy lobbizzanak további sport-infrastrukturális beruházásokért is, hiszen a városban több iskolában nincs tornaterem, és több óvodából is hiányzik a tornaszoba.

A szerzők szerették volna a témában megszólaltatni Balassa Pétert, a Jobbik képviselőjét, őt azonban nem érték el. Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármestert sem tudták megszólaltatni, mert két napja elérhetetlen.

Olvasói sztorik