NB I

Kétgólos Lombard-siker

A Pápa hazai pályán 2-0-ra győzött a Szigetszentmiklós elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy nappal az évadnyitó Puskás Akadémia elleni mérkőzés után, és öt nappal a Bp. Honvéd elleni második bajnoki előtt a Lombard Pápa felkészülési meccset játszott, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a keret összes tagja megkapja a megfelelő meccsterhelést. Az ellenfél a másodosztályú Szigetszentmiklós volt, az ellenfél kispadján a korábbi pápai edző, Zoran Kuntics foglalt helyet – írja a papa-ma.hu.

A Pest megyeieknek a Lombard elleni összecsapás volt a második meccsük a keddi napon, hiszen délelőtt az NB III-as Diósd ellen léptek pályára, és 1-1-es döntetlent játszottak.

Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, már a második percben eltalálták a kapufát, tíz perccel később Nagy Sándor remek centerezéséről maradt le centikkel Eszlátyi István. Sokpasszos, bátor játékot láthattak a kilátogatók, igaz, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így kevés dolga akadt Horváth László kapusnak. A félidő derekán Eszlátyi remek helyzetfelismerése révén Orosz Márk került helyzetbe, a támadó az átvétel után azonban lövés helyett inkább Ivancsics Gellért elé tálalt, aki okosan a kapu jobb sarkába gurított (1-0).

A 37. percben Présinger iramodott meg a bal oldalon, pontos beadását Supics fejelte védhetetlenül a hálóba (2-0). A második játékrészben csak Orosz Márot tartotta a pályán Tóth Bálint vezetőedző, és a cserecsapat már jóval kevesebb lehetőséget dolgozott ki, igaz, ehhez kellett az is, hogy a vendégek többször a kelleténél durvábban léptek oda a hazaiaknak, ennek főleg Tóth Gábor látta kárát. A második 45 perc alatt mindössze Pilavdzics és Tóth lövését lehetett feljegyezni, az utolsó tíz percre pedig három pápai fiatal tehetség, Bolla Gergő, Baldauf Konrád és Badics Patrik is lehetőséget kapott, az eredmény azonban nem változott, a Lombard megérdemelten nyerte meg a tesztmeccset.

– Azért volt szükségünk a mérkőzésre, mert elég bő a keret, még az utolsó héten is érkeztek új játékosok, akiknek játéklehetőséget kellett biztosítanunk, hogy ne csak edzésen lássuk mire képesek – mondta Tóth Bálint vezetőedző. – Kitűnő ellenféllel játszottunk, a meccs jó erőfelmérő volt a Honvéd elleni bajnoki előtt. Azt kaptam vissza a játékosoktól, amit vártam, azt nem szabad elfelejteni, hogy hétfőn kemény edzés volt, ma délelőtt is sokat mozogtunk, a lényeg, hogy mindenki megkapta a kellő terhelést.

Felkészülési mérkőzés

Lombard Pápa Termál FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 2-0 (2-0)

Pápa, 200 néző

Pápa. 1. félidő: Szűcs L. – Nagy S., Supics, Rodenbücher, Présinger – Struhár, Szabó O., Ivancsics, Orosz M. – Eszlátyi, Griffiths 2. félidő: Horváth G. – Németh M., Mecsinovics, Nagy T., Dóczi – Arszics, Makszimovics, Tóth G., Tajthy – Király B., Orosz M. Csere: Bolla, Baldauf, Badics. Edző: Tóth Bálint

Gólszerzők: Ivancsics, Supics

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik