NB I

Túlzottan optimista volt az MLSZ

Az idei nyár nemzetközi kupateljesítménye a szövetség szerint is jelentősen elmarad az elvárttól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki rajt előtt egy nappal bajnoki előzetest tett közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség. A cikknek az utolsó bekezdése a legérdekesebb:

„Az MLSZ elnöksége 2010-es megválasztása után közzétett stratégiájában a klubok nemzetközi szereplésével kapcsolatban – talán túlzottan optimista – várakozásokat fogalmazott meg, bízva a futballfejlesztések (TAO-program, akadémiai támogatások, infrastruktúra-fejlesztés, licencrendszer, központi televíziós és marketingjogok központi értékesítése) rövid távú eredményeiben. Az idei nyár nemzetközi kupateljesítménye egyelőre jelentősen elmarad az elvárttól, de hosszú távon továbbra is a magyar élfutball nemzetközi versenyképességében is mérhető fejlődését várja a szövetség.”

Emlékezhetünk rá, hogy a tavaszi Magyar Kupa-döntő szünetében Csányi Sándor MLSZ-elnök így nyilatkozott: „Fontos lenne, hogy jól szerepeljenek a magyar klubok, mert minél több pontot szereznek, annál nagyobb esélye lesz annak, hogy a későbbiekben több csapat indulhasson az európai kupákban. Bízom benne, hogy a Győr tud majd valamennyit erősíteni, és azok az együttesek is, amelyek képviselik hazánkat az öreg kontinensen. Aki kiesik az első körben, az komoly kárt okoz a magyar labdarúgásnak, így remélem, minden klub ennek megfelelő komolysággal fogja kezelni az ügyet.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik