NB I

Ismét kikapott az Újpest

A belga Mechelen 3-1-re győzte le Kozma István csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az Újpest a belgiumi edzőtábor alatt. Az ellenfél ezúttal a korábban Kupagyőztesek Európa Kupáját is nyerő KV Mechelen együttese volt – tudósít az újpesti klub hivatalos honlapja.

A liláknál próbajátékosként bizonyíthatott immáron harmadik alkalommal Kevin Kis, és rajta kívül Simon Ligot teljesítményét is figyelte a szakmai stáb. A hosszabb ideje különmunkát végző játékosokon (Hisham Abdallah Said, Filip Sztaniszavljevics és Nikolas Proesmans) kívül mindenki más egészségesen várta az összecsapást.

Hamar vezetéshez jutott az Újpest. A 7. percben Kevin Kis húzott el a baloldalon, beadásába Bateau szerencsétlenül ért bele, így a labda Pacovski kapujában kötött ki. Öngól. Negyedóra játék után Simon Krisztián baloldali beadását fejelte kapura a tizenhatoson belülre remekül érkező Jarmo Ahjupera, de Pacovski ezúttal bravúrral kiszedte a labdát a léc alól. Négy perccel később Tchibuabua vállalkozott lövésre mintegy harminc méterről, a labda körülbelül egy méterrel kerülte el a kaput. Több mint húsz percig kellett várni az első hazai helyzetre. Yakuni hat méterről lőhetett, a hazai szélső azonban néhány centit tévedett, így Balajczára nem volt szükség. A 26. percben Ahjupera kapott sárga lapot egy elkésett belépő miatt.

Harminc perc telt el a mérkőzésből, amikor Enevoldsen került nagy helyzetbe négy méterre az újpesti kaputól, de Balajcza lábbal hárított. A 32. percben Antón is „besárgult”, a spanyol hátvéd a labda helyett Cordaro lábát találta el. Enevoldsen második helyzetét már nem hibázta el, és a 35. percben kiegyenlített. A gól egyébként egy középről kifejelt labda után született, a dán válogatott játékos ballal kapásból lőtte ki a sarkot. A 42. percben Simon Krisztián 20 méteres, hálóba tartó lövését szedte ki a kapufa mellől a hazai kapus. Két perccel később Junker fejelt közelről, Balajcza először még védett, de a Mechelen csatára a kipattanót három méterről a hálóba passzolta. A játékvezető nem sokkal a gól után lefújta az első játékrészt.

Cserék nélkül folytatódott a mérkőzés a szünet után. A hatvanadik perc után igazi tűzjátékot rendezett a magyar csapat a Mechelen kapuja előtt. Először Kabát beadása után Ahjupera lőtt kapufát, majd egy perccel később ismét az észt lőtt, de ezúttal Pacovski védett. Ezt követően Kabát Péter távoli, 25 méteres próbálkozását is védte a macedón hálóőr. A 76. percben Enevoldsen 19 méteres, bal alsó sarokba tartó lövését védte Balajcza. A 90. percben szabadrúgáshoz jutott a Mechelen. A húszméteres lövés lepattant védőkről, így a labda a csereként beállt Mokulu elé került, aki 14 méterről megszerezte csapata harmadik gólját. A bíró a gól után egy perccel le is fújta a találkozót, 3-1-re a hazaiak nyerték a meccset.

Felkészülési mérkőzés

KV Mechelen (belga) – Újpest FC 3-1 (2-1)

Mechelen: Pacovski – Vandam (Van Loo, 63.), Biset, de Witte, Ghomsi – Enevoldsen, Bateau, van Tricht, Yakuni (Diabang, 73.) – Junker (Mokulu, 63.), Cordaro (Rits, 73.). Edző: Harm van Veldhoven

Újpest: Balajcza – Ligot (Molnár, 65.), Vermes, Antón, Kis (Mihajlovics, 57.) – Tchibuabua, Vasiljevics, Balogh B., Simon K. (Eninful, 65.) – Kabát, Ahjupera. Edző: Kozma István

Gólszerzők: Enevoldsen (36.), Junker (45.), Mokulu (90.) illetve Bateau (öngól, 7.)

Olvasói sztorik