NB I

Vasziljevics góllal kezdett

Döntetlennel indított az edzőmeccsek sorozatát az Újpest; Vasziljevics góljára az utolsó percben válaszoltak a belgák.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Sint-Truidense VV (belga) – Újpest FC 1-1 (0-1)
Újpest: Balajcza – Litauszki (Molnár S., a szünetben), Mihajlovics, Antón (Nagy J., 72.), Kis (Novak, a szünetben) – Simon K. (Lázár B., a szünetben), Eninful, Vasziljevics, Balogh B. (Toricska, 72.) – Bavon (Horváth R., 84.), Kabát (Ahjupera, a szünetben). Edző: Kozma István
Gólszerzők: Welkenhuysen (91.), illetve Vasziljevics (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiek első belgiumi edzőmérkőzésén a belga másodosztályban negyedik helyen végző Sint-Truidense VV volt az ellenfél. Vermes Krisztián csapatkapitány kisebb térdsérülés miatt nem lépett pályára, és hiányzott Sztaniszavljevics, Proesmans, illetve Hisham Abdallah Said is – írta a klub honlapja.

Az első komolyabb helyzetig a 12. percig kellett várni: Kabát indította Simon Kriszitánt, aki a tizenhatos sarkáról lőtt, de Schollen kapus hárított. A huszadik percben a Sint-Truiden finn játékosa, Dalla Valle lőtt kapufát. A 26. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat: Kabát szögletére Vasziljevics érkezett, és a hálóba fejelt (0-1).

A harmincadik percben Vasziljevics indította Kabátot, aki kicsit kisodródva és a kapushoz közel kerülve lőtt, de Schollen jól zárta a szöget. Az első játékrész vége előtt Dequevy került helyzetbe, ám hiába, hiszen a játékvezető les miatt lefújta az akciót, majd az egész félidőt is.

A második félidő első tíz percében nem forogtak veszélyben a kapuk. Jó volt az iram, de nem alakultak ki helyzetek. Bavon a hazai tizenhatoson belül, Jarmo Ahjupera a tizenhatoson kívül került a földre gyanús körülmények között, ám a játékvezető nem ítélt semmit. Balajcza Szabolcsnak két-három oldalról érkező beívelést kellett lekapnia a levegőből.

A 91. percben aztán egyenlíteni tudtak a hazaiak: Dufour 18 méteres szabadrúgása előbb a sorfalról lepattant, majd az ismétlést Balajcza hárította, végül öt méterről Welkenhuysen talált a kapuba (1-1).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik