NB I

Félpályás gól, de vereség

Elszenvedte első vereségét a felkészülési időszakban az MTK.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fővárosi kék-fehérek 4-3-ra kaptak ki a szlovák Podbrezova együttesétől a Hidegkuti-stadionban.

Vass Patrik gólt szerzett, Kanta József duplázott, a hajrában hatalmas góllal állította be a végeredményt.

Az MTK ezúttal Dragan Vukmir nélkül állt fel, mert családi okok miatt sürgősen Belgrádba kellett utaznia. A helyén Tóth Ferenc kapott lehetőséget. A szlovák másodosztály második helyén végzett ellenfél egy szöglet utáni fejes révén jutott előnyhöz, majd egy eladott labdát követően a szünetre már 2-0-ra vezetett, emellett egy kapufát is lőtt.

A hazai csapat a második félidő elején gyorsan szépített: Horváth Péter ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt Kanta József értékesítette. Egyenlítés helyett jött az újabb szlovák gól, ismét egy szöglet utáni fejesből. Vass Patrik szépített ismét, a tizenhatoson kívülről nagy gólt ragasztott a pipába, ám az ellenfél egy cselsorozat végén ismét kétgólosra növelte előnyét.

A végeredményt Kanta állította be, nem mindennapi góllal: a csapatkapitány kiszúrta, hogy a kapus kicsit kint áll, így nagyjából félpályáról kapura emelt, sikerrel – tudósít az MTK honlapja.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

MTK – ZP Podbrezova (szlovák) 3-4 (0-2)

Hidegkuti-stadion

MTK: Groppioni – Nagy, Kálnoki Kis, Tóth F. (Ayub), Deutsch B. (Hajdú) – Pölöskei Zs., Poór, Kanta J. – Vass P., Tischler (Horváth P.), Horváth Zs. (Bese). Edző: Garami József

Gólszerzők: Kanta J. (2), Vass P.

Olvasói sztorik