NB I

MTK-siker a Gyirmót ellen

A házigazda MTK 3-1-re győzött az NB II-es Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmincadik percben a jobb oldalon elfutó Kanta József kapott labdát középről, majd kitolta jobbra, s onnan a kapuba lőtt (1-0). A 38. percben Magasföldi kapott ajándéklabdát balról, a kaputól 22 méterre, de lövése a kapu fölé szállt – tudósít a Gyirmót honlapja.

Az ötvenedik percben Beliczky Gergőt buktatták a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Magasföldi rúgta biztos lábbal a kapu bal oldalába a jobbra elmozduló kapus mellett (1-1). Négy perccel később a középen elfutó Vass Patrik kapott labdát, majd egy az egyben vezette Holczer Ádámra, s végül egy csel után betalált (2-1). Az 56. percben Kovács balról lőtt centikkel a felső léc fölé. A 62. percben Horváth kényszerítőzött Vassal, majd előbbi talált a kapuba éles szögből (3-1).

A nagy melegben a Gyirmót kétségtelenül egyenlő partnere volt NB I-es ellenfelének. Nem volt nagy az iram, itt is, ott is adódtak helyzetek, de az összképet nézve megérdemelten vezettek 45 perc után egy góllal a hazaiak.

A második félidőben elején büntetőből egyenlítettek a vendégek, de nem sokkal később Sisa Tibor vezetőedző nagyjából az egész csapatot lecserélte. Ekkor léptek pályára a fiatalabb játékosok, akinek rutintalansága meglátszott az eredményen. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyert az MTK.

Felkészülési mérkőzés

MTK – Gyirmót FC 3-1 (1-0)

Hidegkuti-stadion, 200 néző

MTK: Groppioni (Abu) – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Ladányi T. (Deutsch B.) – Pölöskei Zs. (Hajdú Á.), Poór – Horváth Zs. (Bese), Kanta J. (Hayub), Vass P. – Tischler (Horváth P.). Edző: Garami József

Gyirmót: Holczer – Csizmadia, Lengyel D., Balog Z., Fejes J. – Papp K. – Laki, Erős G., Magasföldi, Kelemen P. – Beliczky. Cserék: Nyári, Hajba, Kardos N., Farkas M., Lázár P., Cseri T., Kovács D., Madarász, Fitos, Oross. Edző: Sisa Tibor

Gólszerzők: Kanta J., Vass P., Horváth P., illetve Magasföldi (tizenegyesből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik