NB I

Kirúgásokkal büntetnék a kiesést

Az Európa Ligából már az első selejtezőkörben kieső Videoton edzője hatalmas leckéről beszélt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezonban főtáblás Videoton 2-1-re nyert a montenegrói Mladost Podgorica ellen az Európa Liga selejtezőjének első meccsén, de miután az idegenbeli visszavágót a 92. percben kapott tizenegyes-gól miatt elvesztette, máris kiesett a sorozatból.

A székesfehérváriak portugál vezetőedzője a második mérkőzés utáni sajtótájékoztatón beismerte, hogy voltak olyan játékosok, akik nem a tudásuk legjavát mutatták, akik nem tették oda magukat teljes erőbedobással.

– Nem sikerült a saját játékunkat játszanunk a mai napon. Amikor megpróbáltuk, akkor is körülményesen, lassan tettük mindezt – idézi José Gomest a Videoton honlapja. – Ellenfelünk ezúttal is remekül védekezett, nekünk pedig nem sikerült véghezvinnünk mindazt, amit elterveztünk. Lehet, hogy papíron jobb csapat vagyunk a Mladostnál, a pályán azonban ez nem mutatkozott meg. A montenegrói csapat mindent megtett a győzelemért, és meg is érdemelték a sikert. Nálunk voltak olyan játékosok, akik nem a tudásuk legjavát mutatták, akik nem tették oda magukat teljes erőbedobással. Könnyen elképzelhető, hogy ezektől a játékosoktól a következő napokban elköszönünk, hiszen az átigazolási piac még nyitva van. Erre a mai meccsre úgy kell tekintenünk, mint egy hatalmas leckére, és mindenkinek tanulnia kell belőle. Ezt figyelembe véve mostantól a hazai megmérettetésekre kell készülnünk.”

A győztes montenegrói csapat vezetőedzője hangsúlyozta, hogy játékosai végig higgadtak tudtak maradni, és a jogos kiállítás után sem estek össze.

– Először is köszönök mindent a csapatnak. Remekül játszottak a srácok, végig betartották a taktikai utasításokat – mondta Nikola Rakojevics. – A mérkőzés egészét figyelembe véve mindkét csapatnak voltak helyzetei, mi végig higgadtak tudtunk maradni, így a jogos kiállítás után sem estünk össze. Játékosaim mindent megtettek azért, hogy kiharcolják a továbbjutást érő gólt, ez az utolsó percben sikerült is. Ellenfelünk csapatába a nyáron sok új játékos érkezett, talán ennek is köszönhető, hogy még nem álltak teljesen össze. Mindenesetre nagy nap ez a mi csapatunk számára, nagyon boldog vagyok!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik