NB I

Kétgólos előny után döntetlen

A Pécsi MFC 2-2-es döntetlent játszott a horvát NK Slaven Belupo otthonában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pécsi együttes a horvátországi Kaproncán, a nemrég Európa Ligában is szereplő NK Slaven Belupo ellen vívta a mostani felkészülési időszak negyedik edzőmérkőzését. A jobban kezdő hazaiakkal szemben a 24. percben Grumics góljával szerzett vezetést a PMFC. A szerb csatár egy remek átvétel után, védője mellől a hazaiak hálójába bombázott – tudósít a klub honlapja.

Lendületes és remek játékot hozó első félidőt követően fordultak a felek. A találkozó 47. percében egy szöglet utáni követő kavarodást kihasználva Koller a keresztlécet találta el, a kipattanót végül Balogh Béla juttatta a horvátok hálójába. Az öröm nem tartott sokáig, három perccel később Glavica érkezett, majd a léc alá fejelte a labdát. Az egyenlítő találat az 58. percben született, amikor Delics lőtt kapásból, és a labda a jó irányba elvetődő Gőcze kapus mellett a hálóba jutott.

A 63. percben öt helyen is változtatott a felálláson a PMFC edzőpárosa. Az ötös csere majdnem nyerőnek bizonyult, hiszen az érkezők kétségkívül lendítettek ez előre játékon. Az egyenlítés után vérszemet kapó horvátok elleni remek játék és a helyzetek ellenére maradt a 2-2-es döntetlen.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Slaven Belupo (horvát) – Pécsi MFC-Matias 2-2 (0-1)

Koprivnica

PMFC. 1. félidő: Dibusz – Horváth A., Romics, Lantos, Nagy J. – Kővári, Koller – Városi, Wittrédi, Rácz – Grumics. 2. félidő: Gőcze – Horváth A., Lantos, Balogh, Nagy J. – Kővári (Mohl, 63.), Koller (Márkvárt, 63.) – Városi (Beke, 63.), Wittrédi (Fröhlich, 63.), Rácz (Szatmári, 63.) – Harsányi. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor

Gólszerzők: Glavica (50.), Delics (58.), illetve Grumics (24.), Balogh B. (47.)

Olvasói sztorik