NB I

„Csak az NB I-ben gondolkodom”

A Kecskemétről távozó Sós Márkó súlyos műtét után lábadozik, de néhány hét múlva teljes értékű munkát végezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mesebeli történetként indult az elmúlt szezon Sós Márkó számára, aztán komoly sérülés és hosszú kihagyás lett belőle. Az NB II-ből kieső REAC-tól az élvonalbeli Kecskeméthez került, a Ferencváros otthonában bemutatkozhatott az alföldiek színeiben, következő meccsén pedig megszerezte első gólját is a legjobbak között. Máig emlékezetes, hogy az akkori edző, Török László egy kerékpárral ajándékozta meg a 22 éves jobbhátvédet.

Ősszel kitűnő teljesítményt nyújtott, ennek elismeréseként a sportnapilap osztályzatai alapján posztja legjobbjának választották és bekerült az NB I álomcsapatába is. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a bokasérülését nem kell megműteni, végül elkerülhetetlenné vált a beavatkozás, mert az ugrócsontjáról levált egy porcdarab.

Ezért fordulhatott elő, hogy Sós Márkó november elején, a Diósgyőr ellen szerepelt utoljára az első osztályban. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy jelenleg az operáció utáni lábadozás utolsó időszakában van, csapata viszont már nincs, mivel szerződést bontott a KTE-vel.

– Ugrócsont-műtétem volt, ami egy súlyos beavatkozás. Az orvos hat hónapos felépülést jósolt, aminek már a legvégén járok – mesélte Sós Márkó. – Teljesen felépültem, a doktor is megerősítette, hogy mehetek edzeni, de hátra van még egy két-háromhetes etap, gyógytornával, erőnléti edzővel, kezelésekkel. Augusztus elején leszek kész, közben pedig keresem a klubot, ahol folytathatom a pályafutásomat, de konkrétumot még nem tudok. Kecskeméten azt mondták, más a koncepció, úgy gondolták, rám már nincs szükség, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Két-három hétig a Csepel NB III-as csapatával fogok edzeni, de csak az NB I-ben gondolkodom, meg sem fordult a fejemben semmi más.

Olvasói sztorik