NB I

Döntetlenben bízik a Mladost edzője

Idegenben jó az iksz – ezt gondolja a Videoton csütörtök esti, montenegrói ellenfelének trénere is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Döntetlen elérésében bízik a Videoton ellen a Mladost Podgorica vezetőedzője az Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén – írja az MTI.

– Történetünk során először szerepelhetünk nemzetközi kupasorozatban. Minden csapatnak gondot okoz a rövid felkészülési időszak, tizenöt napos pihenőt követően tizenhét napot dolgoztunk, semmi különöset nem csináltunk, igyekeztünk formába hozni a játékosokat, akiknek kilencven százaléka most debütál az európai kupában – mondta Nikola Rakojevics a szerdai sajtótájékoztatón.

A tréner hozzátette, az eredményesség a legfőbb cél, de tudatában vannak, hogy ki az ellenfél, így nincsenek nagy illúzióik, de mindent megtesznek azért, hogy eredményesek legyenek.

– Egy döntetlennel elégedett lennék, főleg, ha gólt is tudnánk szerezni – jelentette ki a szakember, aki azt is jelezte, több húsz éven aluli játékost is pályára küld majd.

A székesfehérváriak edzője, José Gomes azt tartja a legfontosabbnak, hogy csapata saját játékát játssza csütörtökön.

– A kéthetes felkészülésnek előnye és hátránya is van, kevés volt ugyan, de a rövid pihenő miatt nem engedtek le nagyon a játékosok – mondta a portugál szakvezető a szerdai sajtótájékoztatóján.

Gomes arról is beszélt, bonyolult volt információt szerezni a Mladostról, amelynek csak az előző szezonban játszott mérkőzéseiket tudta megnézni. Elmondása szerint ez alapján Sikerült azért feltérképezni, de az a fontos, hogy a saját játékukkal foglalkozzanak a párharc során.

– Maximálisan elégedett vagyok a játékosok munkájával, és felkészültek vagyunk arra, hogy jó játékkal rukkoljunk elő a Podgorica ellen – jelentette ki Gomes. – Maximálisan tiszteljük a Mladost csapatát, úgy játszunk ellenük, mintha a világ legjobb csapata ellen futballoznánk és a pályán kell bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak.

Nemanja Nikolics, a Videoton csatára úgy vélte, nem volt sok idejük a felkészülésre, de már most is az motiválja, hogy európai porondon játszhat.

– Mindig úgy futok ki a pályára, hogy gólt, gólokat tudjak szerezni. Nem gondolkodom nagyon előre, hogy az idei sorozatban hányszor találok kapuba, csak arra koncentrálok, hogy a Mladost ellen eredményes legyen a csapat is és én is – mondta Nikolics.

A Videoton csütörtökön 20.30-tól fogadja a Mladost Podgoricát, a találkozót az M1 élőben közvetíti.

Olvasói sztorik