NB I

Strestík pályára léphet a BL-ben

A győriek a Magyar Labdarúgó Szövetségtől hivatalos állásfoglalást kaptak arról, melyek azok a mérkőzések, ahol nem szerepelhet az eltiltott Marek Strestík.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az október 15-ig szóló eltiltás csak az MLSZ versenyrendszerére vonatkozik. A Ferencváros elleni mérkőzésen kiállított csatár így a Szuperkupa-mérkőzésen, illetve a Magyar Kupa és az OTP Bank Liga mérkőzésein sem szerepelhet. A nemzetközi felkészülési találkozókon és a Bajnokok Ligája-selejtezőkön viszont igen.

Strestík ennek tükrében közel két hónapos kihagyás után szerdán újra pályára lépett, és valamivel kevesebb, mint egy félidőt játszott a cseh 1. FC Slovacko elleni felkészülési mérkőzésen

A bajnokcsapat szerdán kettős mérkőzést játszott a cseh bajnokság kilencedik helyezettje, az 1. FC Slovacko ellen. A délutáni találkozó első 45 percében a magyar csapat akarata érvényesült, különösen Lázok János lőtt bátran távolról is, de nem sikerült gólt szereznie. A második játékrész elején váratlanul előnyhöz jutottak a csehek, akik ezt az utolsó percig meg is tartották, de Nicorec révén az egyre nagyobb elánnal támadó ETO végül egyenlíteni tudott. A találkozón pályára lépett a sérülése után hét hetet kihagyó Szasa Sztevanovics is.

Fölényes győzelemmel zárta a napot a Győri ETO. A Slovacko elleni második mérkőzésen végig a magyarok akarata érvényesült, sok helyzetet dolgozott ki a győri csapat, amelyből négyet értékesített is. Az első félidő közepén dőlt el a mérkőzés, ekkor Kronaveter és Kamber kihagyott helyzetét követően Kink szerzett vezetést az ETO-nak. Két percre rá Koltai lépett ki egyedül a lesre játszó védők között, de a kapu mellé gurította a labdát, majd nem sokkal ezután Kamber bombázott a hálóba.

A második félidő Strestík-góllal indult, igaz ezt les miatt nem adta meg a játékvezető, majd Kink is betalált, s a meccs végén az észt csatár cselei után Nicorecet buktatták a védők, a megítélt büntetőt pedig Völgyi higgadtan váltotta gólra. Az ETO megérdemelten nyert ilyen arányban is a cseh bajnokság kilencedik helyezettje ellen – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik