NB I

Kölcsönadják a fiatal győri védőt

Lang Ádám első éve az ETO-nál nem úgy sikerült, ahogy tervezte, de sokat tanult és fejlődött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A veszprémi nevelésű Lang Ádám tavaly került Győrbe. A VFC színeiben az NB II-ben hétről-hétre az egyik legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtotta, csapata egyik legjobbja volt, így senki nem csodálkozott azon, hogy Pintér Attila is azonnal mélyvízbe dobta.

Az első mérkőzések azonban egyáltalán nem úgy sikerültek számára, ahogy tervezte. Több hiba is becsúszott, előfordult, hogy a mérkőzés végeredményére is hatással volt egy-egy rontása, ezért a folytatásban kimaradt az NB I-es keretből, és újra a másodvonalban találta magát.

– Valóban nem teljesen úgy sikerültek ezek a meccsek, ahogy azt reméltem – mondta a veol.hu oldalon Lang Ádám. – Ez elsősorban a rutintalanságomnak köszönhető. Kintről persze egészen más az NB I, mint belülről. Egy külső szemlélőnek mindig akadnak jó meglátásai, aztán amikor éles szituációban lépni kell, akkor bizony már nehezen kivitelezhető az, amit elméletben lefektettünk. A hibák után érthetően kimaradtam a csapatból és az ETO II-ben játszottam.

A történtek ellenére Lang Ádám továbbra is élvonalbeli keret tagja, jelenleg is a legjobbakkal készül az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre.

– Ez az év számomra a tanulásé volt. Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapatnál focizhatok, ahol a hazai bajnoki sorozat és a nemzetközi szereplés is kiemelt figyelmet kap – magyarázta a húszéves veszprémi védő. – Tudom, hogy sokkal jobb helyzetben is lehetnék, azonban kár a múlton rágódni. Sokat tanultam, fejlődtem, egyáltalán nem bántam meg, hogy eljöttem Veszprémből. Szeretnék újra bizonyítani, de azzal is tisztában vagyok, egyelőre az ETO-nál nem rúghatok labdába, maximum epizódszerephez juthatok. A hírek szerint kölcsönadnának, ez szerintem is jó megoldás lehetne, hiszen így tovább erősödhetnék, tapasztalatot szerezhetnék és nagyobb rutinnal felvértezve akár újra számíthatnának rám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik