NB I

Egyelőre komoly vetélytárs nélkül

Balajcza Szabolcs szerint három-négy minőségi futballista érkezésével jóval erősebbek lehetnének az új szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Csütörtökön kezdi a felkészülést az új idényre az Újpest, amelyet mostantól új vezetőedző, Kozma István irányít. Nyolcadik szezonját kezdi meg a lila-fehéreknél az együttes egyik legbiztosabb pontja, a kapus Balajcza Szabolcs. Mivel a cseréje, Horváth Tamás Mezőkövesden folytatja, a korábbi kaposvári játékos helye még biztosabbnak tűnik, mint eddig. A rövidesen 34. születésnapját ünneplő hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szerinte kellene még néhány minőségi igazolás, hogy sokkal jobbak legyenek, mit tavaly.

– Holnap kezdjük a felkészülést, ez a pihenő elégséges volt, mivel július végén már kezdődik az új bajnokság – kezdte Balajcza Szabolcs. – Volt három és fél hetünk a pihenésre, feltöltődésre, én már nagyon várom a munkát, és remélem, összeáll egy olyan csapat, ami ütőképesebb tud lenni, mint tavaly volt.

– Kozma István vezetőedzőről milyen híreket hallott?
– Személyesen nem ismertem korábban, csak névről, a játékos múltjával és az edzői múltjával is tisztában voltam. Várom vele a munkát, mert sok jót hallottam róla.

– Horváth Tamás Mezőkövesdre igazol. Nem kényelmesíti el ez a helyzet, hogy nincs komolyabb vetélytársa a kapuban?
– Én úgy tudom, hogy a klub mindenképpen szeretne még kapust igazolni, mert jelenleg ketten vagyunk Banai Dáviddal, aki tehetséges, fiatal srác, de csak ketten vagyunk, ez még mennyiségben is kevés. Nem kényelmesít el ez a helyzet, mert ha meg kell harcolni a helyemért, akkor készen állok rá.

– Mi kellene ahhoz, hogy a következő szezonban az Újpest előrébb végezzen?
– Három-négy minőségi futballistát kellene igazolni, ez a siker kulcsa. Úgy gondolom, ha tucatlégiósokat hozunk ide, akkor megint csak szenvedni fogunk… Ha minden posztra érkezne egy minőségi erősítés, akkor jóval jobbak lehetnénk, mint tavaly.

Olvasói sztorik