NB I

Befuccsolt a bécsi üzlet

Supka Attila nem lesz az osztrák First Vienna FC edzője, és egyelőre máshonnan sem igazán keresik, pedig nagyon szeretne már dolgozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC-től való, nagy port kavaró távozása után nem talált csapatot magának Supka Attila. A korábban a Debrecen és a BP. Honvéd élén is nagyon sikeres, ötvenéves edzőt legutóbb az osztrák másodosztályú First Vienna FC csapatával hozták összefüggésbe, de a tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy a bécsi lehetőségből nem lett semmi.

– Sajnos már kaptam választ a First Vienna vezetőitől: a pályaedzőt nevezték ki vezetőedzőnek – kezdte Supka Attila. – Anyagi jellegű problémák vannak a klubnál, ahogy ők fogalmaztak, költséghatékony megoldást kerestek, úgyhogy ez a lehetőség sajnos nem jött össze számomra.

– Vannak más megkeresései?
– Egyelőre nincs más lehetőségem, mindenhol megvannak az edzők, nincs más felkérésem. Ha a nyáron nem lesz lehetőségem, akkor megint ki kell várnom pár hetet, hónapot, hogy valamelyik csapat esetleg megkeressen, most mindenhol kezdődnek már a felkészülések.

– Nemrég az SVSE kispadja is megüresedett. Sopronból sem keresték meg?
– Nem tudok róla, eddig még nem kerestek meg.

– Mivel tölti a napjait? Talál rá lehetőséget, hogy fejlessze edzői képességeit?
– Eléggé borzasztó érzés az, ha valaki munka nélkül van, pláne akkor, ha nagyon szereti azt, amit csinál. Ráadásul én úgy gondolom, hogy valamilyen szinten eredményesen is végeztem a munkámat. Két bajnoki címet, egy Magyar Kupát és két Szuperkupát nyertem, ezek mind azt bizonyítják, hogy azokon a helyeken, ahol bizalmat kaptam és kiálltak mellettem a vezetők, mindig eredményt is tudtam felmutatni. Kellemetlen ez az időszak számomra, de természetesen nézem a mérkőzéseket továbbra is, most kezdődött például a Konföderációs Kupa. Ausztriába rengeteg nyugat-európai csapat érkezik edzőtáborba, lesz lehetőség arra, hogy az ember néhány tesztmérkőzést megtekintsen, és ebből próbáljon meg egy kicsit profitálni a későbbiekre.

Olvasói sztorik