NB I

Lassacskán elég lesz a csicsergésből…

Supka Attila egyelőre pihen, de reméli, hogy nyártól ismét az aktív edzők táborát gyarapíthatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar edzői kar egyik legjelentősebb hiányzója Supka Attila. A Sopron, a Békéscsaba, a Debrecen, illetve a Honvéd egykori trénere az őszt Pécsett töltötte, ám a szünetben dicstelenül kezdett távoznia – nem csak a saját hibájából… Az ötvenéves edző természetesen naprakész, és a bajnokság hajrájában a Rangadó.hu érdeklődésére meg is osztotta véleményét a bajnoki címmel, a kieséssel, a kispesti, illetve a pécsi helyzettel, az SVSE remeklésével, továbbá saját jövőképéről egyaránt.

– Kijelenthető, hogy bajnok lesz a Győr, és megvan a két kieső?
– Pintér Attila ismét összerakott egy csapatot Győrben, amely megérett a bajnoki címre. Szerintem nem tudják elveszteni az elsőséget, mert bár vannak nehéz meccseik, de olyanok is, amelyeket hozniuk kell. Azt a pontmennyiséget, ami szükséges, meg tudják szerezni. Hangsúlyoznám, hogy ismét magyar edző nyer bajnokságot Magyarországon – mondta Supka Attila. – Négy fordulóval a vége előtt még bármi megtörténhet a Pápával és a Siófokkal kapcsolatban. A siófokiak kicsit későn kezdtek hajrázni, szerintem a Lombard meg fogja tudni tartani élvonalbeli tagságát.

– A fehérvári Gomes és a ferencvárosi Moniz eredményiről mi a véleménye?
– A munkásságuk azt mutatja, hogy amit csinálnak, azt jól csinálják, de sok segítség, amit kapnak, a magyar bajnokságban kevés magyar edző kap meg.

– Hogy tetszik egykori csapata, a Honvéd, amely az olasz tréner irányításával is jól szerepel?!
– Az eredmények önmagukért beszélnek: a dobogóért mennek a bajnokságban, tehát biztosan jó munkát végeznek. A Honvéddal kapcsolatban gyakran szó van a fiatalok és külföldiek arányáról. Azok a magyar fiatalok, akik már nálam is ott voltak az első keretben, most értek be igazán. Most érték el azt a szintet, hogy meghatározói legyenek a csapatnak. Leginkább Vécseire gondolok, aki már tavaly tavasszal is alapembernek számított, illetve Nagy Gergőre. Azok a magyar játékosok, akik ott vannak, megérdemlik, hogy az NB I-ben játsszanak.

– Pécsett a távozása óta sem változott jelentősen a helyzet…
– Ezzel kapcsolatban röviden csak annyit, hogy azok a problémák, amelyek nálam is megvoltak, tavasszal is megvannak, és itt egy-két játékos személyére gondolok, név nélkül. A tavasz bizonyítja, hogy azok a döntések, amelyeket hoztam, jók voltak. Sokszor elmondtam, hogy nagyon rossz döntés volt részemről annak idején, hogy Pécset választottam. Sok olyan ígéretet kaptam, ami nem teljesült, és ellenszélben egyébként is nagyon nehéz, de részletekben nem bocsátkoznék. Bízom benne, hogy az én dolgom mihamarabb meg fog oldódni.

– Mit szól ahhoz, hogy az ön városában, Sopronban egészen kiváló tavaszt produkál az NB II-es csapat!
– Tudomásom szerint a cél az NB II-es tagság megőrzése. Hogy ez direktben, vagy osztályozón sikerül, az lényegtelen, hiszen elég nagy volt a lemaradásuk télen. Bízom benne, hogy sikerül, mert Bücs Zsolt szemmel láthatóan jó munkát véget.

– Miközben beszélgetünk, madárcsicsergés és kutyaugatás hallatszik a háttérben. Meddig tart még ez az idilli, nyugodt időszak?
– Az edzők életében mindig akad egy-egy olyan időszak, amely a pihenéssel telik. Ez rövid ideig nagyon jó, hosszú ideig nem igazán. Én is azok közé tartozom, akik szeretnek dolgozni. Amikor lehetőségem volt, reggeltől estig a pályán voltam, s igyekeztem formálni az éppen aktuális csapatomat. Nyártól szeretném ismét az aktív edzők táborát gyarapítani.

Olvasói sztorik