NB I

Öten játszottak végig

Mindössze öt játékos játszotta végig az előző NB I-es idény minden percét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közülük is kiemelkedik Szűcs Lajos, a Pápa kapusa, aki nemcsak most, de immár öt éve zsinórban a pályán van a Lombard minden bajnokiján (a 2008–2009-es idényben az NB II-ben), egyetlen perc kihagyás nélkül. Az idén negyven éves hálóőr ráadásul rendszerint csapata legjobbja, tehát nem akármilyen teljesítményt tudhat magáénak.

Szűcsön kívül további három kapus, Balajcza Szabolcs (Újpest), Lubos Hajdúch (Kaposvár) és Jova Levente (Ferencváros) mondhatja el, hogy nem hagyott ki egyetlen percet sem a 2700-ból. A mezőnyjátékosokat egyedül Dragan Vukmir (MTK) képviseli a hiányzásmentesek listáján.

A legtöbbet lecseréltek dobogóján Marek Strestik (Győr) áll az első helyen. A cseh középpályás ötször végig pályán volt, kétszer becserélték, 18-szor pedig a meccs vége előtt távozott (igaz, ezek közül kétszer kiállítás miatt, tehát nem cserével). Wittrédi Dávid (Pécs) 16 lecseréléssel második, Könyves Norbert (Paks) és Tóth Balázs (Videoton) pedig megosztva harmadik helyezett 15-15 lecseréléssel.

A legtöbbször becseréltek között Balajti Ádám (MTK) vezeti a rangsort. A csatár mindössze egyszer játszott végig egy bajnokit (az Újpest ellen), négyszer lecserélték, 18-szor viszont a cserepadról kapott játéklehetőséget. A második helyezett Andorka Péter (Haladás) 17 becseréléssel, míg a megosztott harmadik Nemanja Andrics (Haladás) és Vernes Richárd (Honvéd) lett 16-16 alkalommal – írja a HLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik