NB I

Fiola kapta a legtöbb lapot

Az adatok szerint kaposvári Vrucina még a paksi védőnél is renitensebb volt az elmúlt szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A HLSZ mérlegre tette a játékosokat a sárga és piros lapok szempontjából. Azt a 16 labdarúgót rangsorolták fegyelmezetlenségük mértéke szerint, akik legalább 11 büntetőpontot gyűjtöttek az élvonal előző idényében (sárga 1 pont, két sárga 2 pont, piros 3 pont). Összesen 335 futballista (72%) kapott büntetőcédulát a 463 pályára lépő közül.

Két szempont szerint állítottak fel sorrendet. A büntetőpontok száma alapján a paksi Fiola Attila végzett az első helyen. A hátvéd 13 első és két második sárgát szedett össze 26 meccsen, ami 17 büntetőpontnak felel meg. A második helyen Pedro Sass Petrazzi (Kaposvár) 15 büntetőponttal, a harmadikon pedig megosztva Tóth Gábor (Pápa) és Vaskó Tamás (Kecskemét) végzett 14-14 büntetőponttal.

A másik szempont a játékperc/büntetőpont mutató volt, ami az előbbinél arányosabban rangsorolja a játékosokat. Ezen a ranglistán Bojan Vrucina (Kaposvár) végzett az első helyen 90 perc/pont értékkel, tehát gyakorlatilag minden meccsre jutott neki egy sárga lap, ha az átlagot nézzük. Valójában hat első sárgát és két azonnali piros lapot szedett össze. Ezzel megegyező lapokkal rendelkezik az ezüstérmes Michal Hanek (Diósgyőr), ő azonban 121 percenként jegyez egy-egy büntetőpontot. A harmadik helyezett Tóth Gábor (Pápa) lett 127 perc/pont mutatóval.

Ami a csapatokat illeti, meglehetősen nagy szórást mutat a játékvezetők által felmutatott sárga és piros lapok száma. Összességében elmondható, hogy az MTK mérkőzésein született a legkevesebb büntetőpont (115 pont), míg a Haladás találkozóin volt a legpaprikásabb a hangulat, ott csaknem kétszer annyi gyűlt össze (226 pont). A Haladás tavaly is első lett ebben a kategóriában (akkor 202 ponttal). Egyébként mindkét említett csapat esetében elsősorban az ellenfelek gyűjtötték szorgosan a lapokat. A Haladás hazai mérkőzésein az ellenfelek összesen 71 büntetőpontnyi lapot kaptak, ami csaknem öt sima sárgát jelent átlagosan, ez kirívóan magas érték.

Összesen 1184 első sárgát, 51 második sárgát és 42 azonnali piros lapot mutattak fel a játékvezetők.

Olvasói sztorik