NB I

Ne nézzél, kérdezzél!

A Ferencváros–Újpest derbi kellett a tavalyi nézőszám-átlaghoz...

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Ferencváros–Újpest rangadó 16 ezres közönsége a bajnokság legjobban látogatott fordulójává tette a 19. játéknapot az NB I-ben (4037 néző/mérkőzés). Ennek ismeretében legyen szíves, és valaki mondja meg, miért csak 1300 vendégszurkolót engednek be a hétvégi Honvéd–FTC meccsre, holott sokkal több belépőre lenne igény?!

Érdekesség, hogy tavaly a teljes idény átlaga 3812 néző volt, a mostani átlag pedig 2850 néző… Jelenleg a ferencvárosi a leginkább látogatott stadion (6733 néző/mérkőzés), az idegenbeli találkozók alapján pedig az Újpest ugrott az élre (4845 néző) – írja a HLSZ honlapja.

A Paks és a Haladás a 19. fordulóban is csak magyar játékosokkal állt fel. A legtöbb külföldi játékpercet a Honvéd jegyzi, a magyar futballisták csak a játékpercek 29 százalékát birtokolják. A kispestiek voltak a legfiatalabbak is (23,93 év), míg a Paks a legidősebb (28,81 év). A forduló legnagyobb meglepetése a DVTK–Haladás (1-1) döntetlenje, ami a fogadóirodáknál 3,43-szoros pénzt ért, ez a bajnokság 31. legmagasabb szorzója.

Klubrekordok

Honvéd: a legkisebb magyar játékosarány (29%)

Pápa: a legkisebb magyar játékosarány (51.3%)

Olvasói sztorik